Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Catàleg de Serveis i programes per al Comerç 2017

10 d'abril de 2017

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona ha creat un catàleg per apropar els serveis d’informació i assessorament empresarial al comerç de proximitat de la ciutat. Per primera vegada, la Direcció de Comerç, conjuntament amb Barcelona Activa, ha adaptat i dissenyat un conjunt de serveis i programes específicament adreçats al petit comerç, per tal de contribuir a la millora de la competitivitat del sector i dels i de les professionals que hi treballen.

El catàleg posa al vostre abast els serveis que ofereix l’oficina OAE Oficina d’Atenció a les Empreses situada a la planta baixa de l’Edifici MediaTIC (Roc Boronat, 117).
Aquest són els serveis dels que podeu gaudir:

Serveis al Comerç. Serveis adaptats a les necessitats del sector

1. Informació i tràmits municipals

Un equip professional us assessorarà sobre els principals tràmits necessaris per desenvolupar una activitat econòmica a la ciutat i us acompanyarà durant tot el procés amb l’objectiu de resoldre dubtes i facilitar-vos cada pas. El servei inclou accés a informació detallada sobre diversos tràmits tals com: plans d’usos, consultes tècniques, tramitació d’assabentats i comunicats, consultes d’expedients oberts o informació de transmissió de llicències, entre d’altres.

2. Finançament empresarial

Si necessites finançament, professionals de l’OAE et poden orientar i donar suport en el procés de tramitació i obtenció de recursos econòmics. El servei permet accedir als productes financers existents, bancaris i alternatius, tot en funció de les necessitats específiques del negoci, amb el segell de garantia de Barcelona Activa.

3. Cerca de treballadors i treballadores

Quan el teu negoci necessiti incorporar nous recursos humans, l’OAE t’acompanyarà en el procés, des de la identificació de vacants, el reclutament de personal, la preselecció i l’enviament de candidatures. Les necessitats de personal es poden cobrir a través de diferents tipus de contractació laboral.

4. Internacionalització

Concebut per a empreses del sector comerç que vulguin iniciar un procés d’internacionalització. El servei inclou una anàlisi i un primer assessorament sobre negocis internacionals i ofereix un programa específic d’activitats de formació sobre internacionalització i accés a nous mercats. Així com també facilitem l’accés a programes complementaris d’altres organismes públics.

5. Assessorament empresarial

A través d’aquest servei podeu rebre suport personalitzat per diagnosticar i definir les accions de millora que necessita el teu comerç. Així mateix, orientem sobre accions formatives i programes adequats a les necessitats de cada negoci i/o entitat amb l’objectiu d’augmentar el seu enfortiment i competitivitat.

6. Servei integral al comerç emblemàtic

Es tracta d’un servei d’atenció i assessorament personalitzat i exclusiu per als comerços emblemàtics. Aborda de forma integral la viabilitat econòmica del negoci i intervé per identificar si existeix alguna altra mancança més enllà del seu àmbit, en matèria de transmissió, cessió, finançament, etc...

7. Transmissió empresarial

L’OAE dóna accés a un mercat transparent on els comerciants que volen cedir el seu negoci es poden trobar amb les persones emprenedores que cerquen un negoci per gestionar-lo. Es posa a l’abast dels dos col·lectius un assessorament personalitzat i se’ls dona suport en la valoració, negociació i el tancament de l’acord. Des d’aquest any, l’Ajuntament impulsa un programa d’acompanyament en processos de transmissió empresarial a emprenedors en l’àmbit de comerç i serveis de proximitat, mitjançant un espai web d’intercanvi acompanyat d la realització d’activitats formatives i de difusió als barris de la ciutat.

Programes Comerç. Programes de millora de la competitivitat

1. Obert al futur 2017

Cinquena edició d’aquest programa centrat en millorar les competències professionals i digitals per al comerç i els serveis de proximitat. El programa s’estructura en tres itineraris formatius( estratègia empresarial i gestió del negoci, el màrqueting digital i les seves eines i Estratègies de fidelització dels clients) i s’articula en càpsules de caràcter grupal a les que es poden incorporar un màxim de 4 hores d’assessorament individualitzat.

2. Comerç a la xarxa

Aquest programa dóna suport en la geolocalització i presència a internet dels comerços de la ciutat.

3. Xarxa comercial en creixement

Aquest programa té per objectiu millorar la competència professional de les persones dinamitzadores de les entitats comercials, així com dels membres de les juntes que les gestionen. Contribueix a professionalitzar la gestió de les entitats associatives i reforçar el seu paper i les funcions per empoderar el teixit comercial dels territoris als que representen.

4. Programa innovador per impulsar la modernització i la competitivitat al territori

Accions de millora individual del local comercial
Accions de foment de l’estalvi de costos i la cooperació empresarial

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X