Del 6 al 9 de juny, torna el Tast a La Rambla!
5 de juny de 2024
Els socis d’Amics de La Rambla teniu un 20% de descompte en la compra de tokens.
L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i grup gsr organitzen Tast a La Rambla – 10ª Setmana de Gastronomia de Barcelona- del dijous 6 al diumenge 9 de juny. Un gran festival gourmet amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat que aproparan les seves tapes i degustacions als barcelonins i visitants.
Serà a la Plaça de Catalunya, una ubicació provisional que ja es va estrenar l’any passat, per tal d’evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica.
El desè aniversari d’aquest esdeveniment gastronòmic i ciutadà compta amb el suport institucional del Districte de Ciutat Vella, de l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona amb la Barcelona America’s Cup i de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, i amb la participació del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.
El patrocinador oficial de la fira es Estrella Damm, al costat de Saborea Lanzarote i el Centro de Arte, Cultura y Turismo del Cabildo de Lanzarote. Compta amb la col·laboració de 1.001 Sabores Región de Murcia, Raíz Culinaria – Castilla-La Mancha, Andorra - Gastronomia d’Alta Muntanya, Segura Viudas, Aperol Spritz, Crodino, Bico de Xeado i Fagor. A més de Makro, que un any més és el proveïdor oficial.
El Periódico de Catalunya és el mitjà de comunicació oficial de Tast a La Rambla, i se suma a Royal Hideaway Hotels & Resorts (Barceló Hotel Group) com a hotel oficial del Tast.
La present edició torna a comptar amb el suport del Casal dels Infants del Raval y del CETT (Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy), i amb el recolzament de ICC (International Cooking Concepts) i Klimer.
TAST A LA RAMBLA
Tast a La Rambla és un acte popular que va néixer l’any 2014 amb la voluntat de convertir-se, cada any, en la gran fita gastronòmica de la ciutat de Barcelona, a la vegada que serveix per reivindicar La Rambla como a gran eix lúdic barceloní per a tots els públics. Una proposta d’activitats gastronòmiques que pretén apropar l’alta cuina a ciutadans i visitants de Barcelona.
El format serà l’habitual i la fira manté la seva essència: motivar als barcelonins a través de la gastronomia perquè s’apropin al centro de la ciutat i reivindiquin els espais públics per gaudir i compartir.
Els 30 restaurants i les 6 pastisseries es concentren en una sola illa, que serà l’epicentre del Tast. El consum es realitzarà canviant tokens que es podran adquirir als diferents punts de venda (1 token=1 euro). Cada tapa equival a 6 tokens.
Al voltant de la illa de restaurants i pastisseries, hi haurà també uns altres espais de degustació (cervesa, vins i escumosos, aperitius, productes gastronòmics de Lanzarote i d’altres territoris…); així com 7 zones amb taules altes per a que el públic pugui menjar còmodament.
El Tast a la Rambla compta amb dos espais de showcooking per acollir un programa d’activitats d’accés lliure i gratuït (fins a completar aforament).
NOVETATS
L’any de la Copa Amèrica de vela i la Regata Cultural a Barcelona. Dotze cultures, dotze gastronomies
De la mà de l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona, Tast a la Rambla acollirà diverses activitats gastronòmiques i culturals vinculades a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa a la ciutat per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de vela, l’esdeveniment esportiu mundial que tindrà lloc a la capital catalana a partir del 22 d’agost.
Des de l’espai Barcelona America’s Cup. Dotze cultures, dotze gastronomies s'aproparà a la ciutadania una mostra gastronòmica dels dotze països participants en aquesta competició esportiva, amb la oferta d’una tapa en representació de cada país. Un total de 6 equips de 6 països es disputen la 37a edició de la Copa Amèrica. El número de països participants s’eleva fins a 12 si sumem la competició de dones, que se celebra per primer cop, i de joves. L’encarregat de gestionar la gastronomia d’aquest espai serà Albert Ventura del restaurant Vraba.
A més, s’oferirà tota una jornada de showcooking inaugurada per Paolo Casagrande, Xef del Restaurante Lasarte*** y protagonitzada per alguns dels xefs dels equips que participen en la competició principal.
Per últim, l’escenari del Tast a la Rambla incorporarà actuacions musicals i culturals entorn a aquests països.
Totes aquestes activitats formaran part de la Regata Cultural, que durant els següents mesos portarà a la ciutat més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques i vinculades al comerç per a reforçar el vincle de la ciutat amb la Copa América de vela, que se celebra per primer cop a la ciutat.
Premi Tast a la Rambla 2024
Després de deu anys, Tast a la Rambla és un esdeveniment més que consolidat a la ciutat de Barcelona. Amb l’experiència que donen aquestes deu edicions i el treball realitzat per ampliar el coneixement i l’amor per la bona cuina, l’organització del Tast a la Rambla ha considerat que era el moment de celebrar a la gent que ho fa possible. És per això, que a partir d’aquest any s’instaura el Premi Tast a la Rambla, un guardó que pretén ser un reconeixement a aquelles persones que treballen en i per la gastronomia. Un reconeixement a la passió i la dedicació de tots aquells que dia a dia fan de la gastronomia un punt de trobada, social, cultural i artístic.
En aquesta primera edició del Premi Tast a la Rambla, que neix amb voluntat de continuïtat, el guardó recau no en una sola persona sinó en tota una família que, a més, es inquilina de la Rambla i ha sabut lligar el nom de Barcelona a la millor pastisseria: la família Escribà. Joan, Jordi, Pol y Christian Escribà, així com la seva mare, Jocelyne Tholoniat, són mereixedors d’aquest premi que els entregarà el xef Albert Adrià durant l’acte inaugural de la present edició.
La Pastisseria Escribà es tota una icona de la Rambla. Fundada l’any 1906 amb el nombre de Forn Serra, són ja quatre generacions que han endolcit a barcelonins i turistes per igual. Fou la tercera generació d’aquesta saga, encapçalada per Antoni Escribà, la que va revolucionar la pastisseria i li va atorgar la seva dimensió actual. Ara, amb en Christian Escribà, han sabut anar encara més enllà i convertir-se en un autèntic espai creatiu. De les increïbles escultures de xocolata, als impossibles pastissos per demostrar que, amb imaginació i tenacitat, la millor gastronomia es possible. També la dolça. Per tot plegat, Tast a la Rambla vol reconèixer-los amb aquest premi la seva contribució a la gastronomia barcelonina.
Pagament directe en alguns stands
La compra de degustacions seguirà amb el sistema de Tokens, la moneda oficial de l’esdeveniment que es podrà adquirir a les taquilles (1 token = 1 euro). Com a novetat d’aquesta edició, també es podrà fer pagament directe amb targeta, mòbil o smartwatch, tant a la zona de Restaurants i Pastisseries com en alguns dels stands de les marques col·laboradores.
Escenari cultural i musical
Un escenari més actiu i polivalent.
Reconeixements
Reconeixement i identificació de la participació per part dels restaurants i pastisseries en les diferents edicions realitzades.
Ampliació zona de degustació
Ampliació en la zona de degustació (més taules i cadires, aprofitant els espais amb més ombres de què disposa Plaça Cataluña).
OFERTA GASTRONÒMICA
RESTAURANTS
Les croquetes d'en Nandu Jubany - Nandu Jubany. Croqueta de rostit, croqueta d’espinacs amb panses i pinyons, croqueta de sobrassada amb formatge
Tapas 24 - Toni Morago. Bunyols de bacallà amb mel i llimona
Casa Amàlia 1950 - Robert Quispe. Mollete de costella de porc ibèric de bellota Maldonado amb salsa anticuchera i cacauet, coriandre i ceba encurtida
Casa Guinart - Óscar Manresa
Bomba de la Barceloneta
La Pau - Joves treballadors/es del restaurant La Pau. ”Esqueixada” de bacallà amb albercocs i tomàquets
Frankie Gallo Cha Cha Cha - Javi Sánchez. Pizza carbonara i tòfona
Bar El Pollo - Javier Sánchez. Txipirons en la seva tinta
El Filete Ruso - Eric Raoul Nguena. Pulled pork de porc ecològic de pagès
Nectari Restaurant - Jordi Esteve. Tàrtar de salmó salvatge d’Alaska, amb espirulina i piparra
Casa de Vivi- Fauna Restaurant - Jordi Delfa. Fideus a la cassola amb presa ibèrica de bellota, costelles de porc i gamba vermella
The Fish and Chips Shop - Alam Brothers. Fish & Chips de gallineta amb patates fregides, salsa tàrtara i chutney de mango
Mae - Germán Espinosa & Diego Mondragón. Salmó, meunière de guanábana, mostassa i safrà
Al Grano by Telefèric - Aziza el Bachiri. Arròs melós de botifarra, boletus, carxofes i ceba caramel·litzada
Llamber - Francisco Heras y Ángel Palacios. Nyoqui de patata i formatge Varé i tòfona d’estiu
Don Giovanni Barcelona - Andrea Tumbarello & Ezequiel Álvarez. Fagottini farcits de formatge i pera, amb crema de formatge gorgonzola
Restaurant Blanc - Marc de Martín. Bao MOBCN amb corder guisat amb ratafia i iogurt cremós d’aromàtiques fresques
Dos Pebrots - Takeshi Somekawa & Albert Raurich. Kebab de corder
Tandoor - Iván Surinder .Arròs punbaji d’au amb raïta de iogurt especiat
Kamikaze - Enric Buendia & Arístides Ribalta. Bikini Tonkatsu
Moka - Gonzalo Martínez. Rotlle de porc rostit a baixa temperatura amb formatge gouda, ceba caramel·litzada i maionesa BBQ
Casa Xica - Marc Santamaría & Raquel Blasco. Crispetes cruixents de porc cantonès
Coya Restaurant y Pisco Bar - Giacomo Uzzo. Empanades de vedella amb salsa d’all
Cecconi’s Barcelona - Matteo Frigoli. Paccheri, 'Nduja, tomàquet San Marzano i burrata
Pepa Tomate - Josep Carbonell. New York Roll català (pa de croissant, burguer ibèrica blanca y negra, ceba escalivada i ketchup de romesco)
Ceviche 103 - Manuel Alvarado. Leche de tigre carretillera amb txitxarrón de calamar
Bodega Amposta - Txema Martínez. Cigrons amb carabiners
Virens - Rodrigo de la Calle. Entrepà de pastrami amb col llombarda, maionesa d’all confitat i fulles de mostassa
Manioca Gluten Free - Patricia Martins. Daus de tapioca amb kètchup de guaiaba
Bar Alegria - Tomás Abellan. Truita amb tòfona del Bar Alegria
Família Nuri - Alex Jiménez. Arròs de pollastre a l’ast camb poma cuita i allioli fumat
PASTISSSERIES
L'Atelier - Eric Ortuño. La llimona
Pastisseria Mervier Canal - Lluís Estrada. Mojito
Pastisseria Escribà - Christian Escribà. Cake Soda
Sant Croi - Albert Roca. Les braves dolces de La Rambla
Pastisseria Ochiai - Ken Ochiai. Homenatge a Toriyama
Oriol Balaguer - Oriol Balaguer. Oh la la chocolat!!
BARCELONA AMERICA’S CUP. Dotze cultures, dotze gastronomies
A càrrec del xef Albert Ventura del restaurant Vraba de Barcelona
Selecció de 12 tapes en representació dels 12 països participants:
ESPAI VI – CATALUNYA, REGIÓ MUNDIAL DE LA GASTRONOMÍA 2025
Selecció de vins i espumosos de Catalunya de la mà de: Canals & Munné / Clos Pons (Grup Pons) / Maset / Mas Rodó Vitivinícola / Vins i Caves Portell.
ESTRELLA DAMM
Cerveses, aigua i refrescos.
SABOREA LANZAROTE
Experiència Gastronòmica guiada a través d’un menjar informal maridat amb vins del volcà.
Bodegas de Lanzarote: Bodega Erupción / Bodega La Geria / Bodega Los Bermejos / Bodega Vulcano de Lanzarote / Lágrima de Malvasía Volcánica.
CENTROS DE ARTE, CULTURA Y TURISMO DE LANZAROTE
Selecció de tapes de la gastronomia de Lanzarote.
APEROL SPRITZ & CRODINO
Aperol Spritz, Crodino Spritz sense alcohol i vermuts Cinzano.
ANDORRA, GASTRONOMÍA DE ALTA MONTAÑA
Selecció d’embotits, formatges i vins.
SEGURA VIUDAS
Selecció de vinós i caves.
BICO DE XEADO
Gelats artesanals.
PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS
Showcooking #1
DIJOUS 6
16.00 – 16.45
Raül Balam
17.15 – 18.00
Cuina peruana amb producte local
Tomás de la Paz, Cap de cuina a Yakumanka
18.30 – 19.15
(Pendent)
19.45 – 20.30
Ceviche entre el Mediterrani i el Pacífic
Manu Alvarado, Xef executiu a Grupo Ceviche
20.00 – 20.45
10 anys de Terraza Martínez
Juanba Agreda, Director gastronòmic LRDM
DIVENDRES 7
1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA
12.30 – 13.45 / 14.00 – 14.45 / 15.00 – 15.45/
16.00 – 16.45
1.001 Sabores Región de Murcia (activitat amb invitació)
Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla
17.00 – 17.45
Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia
Antonio Chacón, sumiller de la Región de Murcia
18.00 – 18.45 / 19.00 – 19.45 / 20.00 – 20.45/
21.00 – 21.45
Showcooking 1.001 Sabores Región de Murcia
Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla
DISSABTE 8
BARCELONA AMERICA’S CUP
12.30 – 13.15
SHOWCOOKING INAUGURAL - Lasarte i el seu entorn
Paolo Casagrande, Cap de cuina de Lasarte***
13.45 – 14.30
NOVA ZELANDA - Un viatge pel terroir de Nova Zelanda
Paula Cuenda, Sumiller a Vraba Restaurant America’s Cup
16.00 – 16.45
REGNE UNIT – “Britania made"
Nick Hold, Xef a INEOS Britania
17.15 - 18.00
ITÀLIA - "Zuppetta di pesce con fregola"
Sandro Pilloni, Xef a Luna Rossa Prada Pirelli
18.30 – 19.15
FRANÇA - Showcooking Orient Express Racing Team
Thibaut Viat, Cuiner a l’Orient Express Racing Team
19.45 – 20.30
SUIZA - El Arte de la Raclette Suiza
Pierre Yves Jorand, Consultor senior y miembro de Alinghi Red Bull Racing
21.00 - 21.45
EUA - pendiente
DIUMENGE 9
RAÍZ CULINARIA CASTILLA-LA MANCHA
12.30 – 13.00 / 17.30 – 18.00
ALBACETE - Tobarra: Miguelito de carrilleras
Antonio Martínez, Cap de cuina i propietaro del Restaurante Frontera
13.15 – 13.45 / 18.15 – 18.45
CIUDAD REAL - Fuente el Fresno: Bacallà manxec
Andrés Rodríguez, Xef a Restaurante Cocktail Gourmet
14.00 – 14.30 / 19.00 – 19.30
CUENCA - Tarancón: Tradició, gastronomia i vanguardia
José Francisco Atienza, Cap de cuina de l’Agrupación Provincial de Hostelería y Turismo de Cuenca
14.45 – 15.15 / 19.45 – 20.15
GUADALAJARA: Corder. Vida silvestre
Nacho Padín, Gerente i xef al Restaurante Fardel
15.30 – 16.00 / 20.30 – 21.00
TOLEDO: Tataki de cèrvol
Tomás Palencia, Cap de Cuina a l’Asador Palencia de Lara
PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS
Showcooking #2
DIJOUS 6
16.0 – 16.45
COYA
17.15 – 18.00
Público, Cuina de Mercat: Mar i Muntanya en el plat
Edgar Martínez, Head Chef Público, Cuina de Mercat
18.30 – 19.15
MYCIRCULARCOOKING – Alimentant el planeta: nens, cuina i sostenibilitat
Neus Saura, Directora de Producció i Vendes Mygranchef
19.45 – 20.30
CENTROS DE ARTE, CULTURA Y TURISMO DE LANZAROTE - Sabors volcànics de Lanzarote
Ángel Morales, Encarregat de cuiina a Jameos del Agua
DIVENDRES 7
12.30 – 13.15
ESTRELLA DAMM - Taller de cerveses Damm
Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
13.45 – 14.30
Cuina local amb despensa global
Germán Espinosa y Diego Mondragón, Xefs a MAE Barcelona
16.00 – 16.45
Tast amb les iaies
Verónica Baena, Directora de Grandmas Cooking, Montse Rusinés i Cali Caparrós
17.15 – 18.00
CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA - La relació entre l’alta cuina i els mercats
Carles Gaig, Xef de Gaig Barcelona
18.30 – 19.15
APEROL SPRITZ - Taller de tapes amb Gipsy Chef
Pablo Albuerne, Xef (Gipsy chef)
19.45 – 20.30
CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA - Sushi de mercat
Albert Abello, Propietari de Nipó Sushi
DISSABTE 8
12.30 – 13.15
APEROL SPRITZ - Taller de tapes amb Gipsy Chef
Pablo Albuerne, Xef (Gipsy chef)
13.45 – 14.30
ANDORRA, GASTRONOMIA D’ALTA MUNTANYA - La Vaca Bruna dels ramaders d’Andorra
Carles Flinch, Xef en Can Manel by Carles Flinch
16.00 – 16.45
CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA - La casqueria gourmet
Francisca i Rosa Gabaldà, Propietàries a Menuts Rosa
17.15 – 18.00
ESTRELLA DAMM - Taller de cerveses Damm
Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
18.30 – 19.15
SEGURA VIUDAS - Platillos by Segura Viudas & Hofmann
Franco López y Diego Grimberg, Xef y Xef Executiu a Escola Hofmann
19.45 – 20.30
ANDORRA, GASTRONOMIA DE ALTA MONTAÑA - Gastronomia Andorrana
Roger Biosca, Xef en Hotel Isard
DIUMENGE 9
12.30 – 13.15
SEGURA VIUDAS – Tast de 3 vins Homenaje
Gloria Collell, Wine Expert de Segura Viudas
13.45 – 14.30
ROYAL HIDEAWAY HOTELS & RESORTS – Cuina aragonesa creativa en un viatge en tren per la història
Eduardo Salanova, Xef i Director gastronòmic en Canfranc Estación, a Royal Hideaway Hotel (Osca, Aragó)
16.00 – 16.45
(Pendent)
17.15 – 18.00
CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA – El bacallà com a tret d’identitat de la gastronomia catalana
David Perelló, Propietari de la Bacallaneria Perelló – Mercat del Ninot
18.30 – 19.15
ANDORRA, GASTRONOMIA D’ALTA MUNTANYA – Productes artesans d’Andorra
Lluis de Juan, Representant de Productes Agrícolas i Artesans d’Andorra
ESCENARI TAST A LA RAMBLA
DIJOUS 6 DE JUNY
12.00 a 13.15 Acte inaugural
14.30 a 15.00 Barcelona America's Cup - NOVA ZELANDA: Hiro'a Māohi
20.30 a 21.30 Kanela & Kaku
DIVENDRES 7 DE JUNY
13.00 a 13.30 Barcelona America's Cup - EUA: Swing Maniacs
17.00 a 17.30 Barcelona America's Cup - FRANÇA: CHARADA - "Récital Sous le Ciel De Paris"
21.00 a 22.00 Aldala
22.45 a 23.45 La Banddarra
DISSABTE 8 DE JUNY
16.00 a 16.30 Barcelona America's Cup – SUÏSSA: Taller infantil de chocolate suizo (Sofía Janer)
17.00 a 17.30 Barcelona America's Cup - ITÀLIA: Trio Laura Milazzo
21.00 a 22.00 Aldala
22.45 a 23.45 Kanela & Kaku
DIUMENGE 9 DE JUNY
12.00 a 12.30 Batukada Ssstrepits
13.00 a 13.30 Barcelona America's Cup – REGNE UNIT: Nuala Irish Dancers
18.30 a 19.30 La Banddarra
20.30 a 21.30 La Noche Quilombera
HORARIS
Dijous 6 i diumenge 9 de juny: de 12.00 h a 22.00 h
Divendres 7 i dissabte 8 de juny: de 12.00 h a 00.00 h