Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Del 6 al 9 de juny, torna el Tast a La Rambla!

5 de juny de 2024

Els socis d’Amics de La Rambla teniu un 20% de descompte en la compra de tokens.

L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i grup gsr organitzen Tast a La  Rambla –  10ª Setmana de Gastronomia de Barcelona- del dijous 6 al diumenge 9 de juny. Un gran festival gourmet amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat que aproparan les seves tapes i degustacions als barcelonins i visitants.

Serà a la Plaça de Catalunya, una ubicació provisional que ja es va estrenar l’any passat, per tal d’evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica.

El desè aniversari d’aquest esdeveniment gastronòmic i ciutadà compta amb el suport institucional del Districte de Ciutat Vella, de l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona amb la Barcelona America’s Cup i de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, i amb la participació del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.

El patrocinador oficial de la fira es Estrella Damm, al costat de Saborea Lanzarote i el Centro de Arte, Cultura y Turismo del Cabildo de Lanzarote. Compta amb la col·laboració de 1.001 Sabores Región de Murcia, Raíz Culinaria – Castilla-La Mancha, Andorra - Gastronomia d’Alta Muntanya, Segura Viudas, Aperol Spritz, Crodino, Bico de Xeado i Fagor. A més de Makro, que un any més és el proveïdor oficial.

El Periódico de Catalunya és el mitjà de comunicació oficial de Tast a La Rambla, i se suma a Royal Hideaway Hotels & Resorts (Barceló Hotel Group) com a hotel oficial del Tast.

La present edició torna a comptar amb el suport del Casal dels Infants del Raval y del CETT (Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy), i amb el recolzament de ICC (International Cooking Concepts) i Klimer.

TAST A LA RAMBLA

Tast a La Rambla és un acte popular que va néixer l’any 2014 amb la voluntat de convertir-se, cada any, en la gran fita gastronòmica de la ciutat de Barcelona, a la vegada que serveix per reivindicar La Rambla como a gran eix lúdic barceloní per a tots els públics. Una proposta d’activitats gastronòmiques que pretén apropar l’alta cuina a ciutadans i visitants de Barcelona.

El format serà l’habitual i la fira manté la seva essència: motivar als barcelonins a través de la gastronomia perquè s’apropin al centro de la ciutat i reivindiquin els espais públics per gaudir i compartir.

Els 30 restaurants i les 6 pastisseries es concentren en una sola illa, que serà l’epicentre del Tast. El consum es realitzarà canviant tokens que es podran adquirir als diferents punts de venda (1 token=1 euro). Cada tapa equival a 6 tokens.

Al voltant de la illa de restaurants i pastisseries, hi haurà també uns altres espais de degustació (cervesa, vins i escumosos, aperitius, productes gastronòmics de Lanzarote i d’altres territoris…); així com 7 zones amb taules altes per a que el públic pugui menjar còmodament.

El Tast a la Rambla compta amb dos espais de showcooking per acollir un programa d’activitats d’accés lliure i gratuït (fins a completar aforament).

NOVETATS

L’any de la Copa Amèrica de vela i la Regata Cultural a Barcelona. Dotze cultures, dotze gastronomies

De la mà de l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona, Tast a la Rambla acollirà diverses activitats gastronòmiques i culturals vinculades a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa a la ciutat per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de vela, l’esdeveniment esportiu mundial que tindrà lloc a la capital catalana a partir del 22 d’agost.

Des de l’espai Barcelona America’s Cup. Dotze cultures, dotze gastronomies s'aproparà a la ciutadania una mostra gastronòmica dels dotze països participants en aquesta competició esportiva, amb la oferta d’una tapa en representació de cada país. Un total de 6 equips de 6 països es disputen la 37a edició de la Copa Amèrica. El número de països participants s’eleva fins a 12 si sumem la competició de dones, que se celebra per primer cop, i de joves. L’encarregat de gestionar la gastronomia d’aquest espai serà Albert Ventura del restaurant Vraba. 

A més, s’oferirà tota una jornada de showcooking inaugurada per Paolo Casagrande, Xef del Restaurante Lasarte*** y protagonitzada per alguns dels xefs dels equips que participen en la competició principal.

Per últim, l’escenari del Tast a la Rambla incorporarà actuacions musicals i culturals entorn a aquests països.

Totes aquestes activitats formaran part de la Regata Cultural, que durant els següents mesos portarà a la ciutat més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques i vinculades al comerç per a reforçar el vincle de la ciutat amb la Copa América de vela, que se celebra per primer cop a la ciutat.

Premi Tast a la Rambla 2024

Després de deu anys, Tast a la Rambla és un esdeveniment més que consolidat a la ciutat de Barcelona. Amb l’experiència que donen aquestes deu edicions i el treball realitzat per ampliar el coneixement i l’amor per la bona cuina, l’organització del Tast a la Rambla ha considerat que era el moment de celebrar a la gent que ho fa possible. És per això, que a partir d’aquest any s’instaura el Premi Tast a la Rambla, un guardó que pretén ser un reconeixement a aquelles persones que treballen en i per la gastronomia. Un reconeixement a la passió i la dedicació de tots aquells que dia a dia fan de la gastronomia un punt de trobada, social, cultural i artístic.

En aquesta primera edició del Premi Tast a la Rambla, que neix amb voluntat de continuïtat, el guardó recau no en una sola persona sinó en tota una família que, a més, es inquilina de la Rambla i ha sabut lligar el nom de Barcelona a la millor pastisseria: la família Escribà. Joan, Jordi, Pol y Christian Escribà, així com la seva mare, Jocelyne Tholoniat, són mereixedors d’aquest premi que els entregarà el xef Albert Adrià durant l’acte inaugural de la present edició.

La Pastisseria Escribà es tota una icona de la Rambla. Fundada l’any 1906 amb el nombre de Forn Serra, són ja quatre generacions que han endolcit a barcelonins i turistes per igual. Fou la tercera generació d’aquesta saga, encapçalada per Antoni Escribà, la que va revolucionar la pastisseria i li va atorgar la seva dimensió actual. Ara, amb en Christian Escribà, han sabut anar encara més enllà  i convertir-se en un autèntic espai creatiu. De les increïbles escultures de xocolata, als impossibles pastissos per demostrar que, amb imaginació i tenacitat, la millor gastronomia es possible. També la dolça. Per tot plegat, Tast a la Rambla vol reconèixer-los amb aquest premi la seva contribució a la gastronomia barcelonina.

Pagament directe en alguns stands

La compra de degustacions seguirà amb el sistema de Tokens, la moneda oficial de l’esdeveniment que es podrà adquirir a les taquilles (1 token = 1 euro). Com a novetat d’aquesta edició, també es podrà fer pagament directe amb targeta, mòbil o smartwatch, tant a la zona de Restaurants i Pastisseries com en alguns dels stands de les marques col·laboradores.

Escenari cultural i musical

Un escenari més actiu i polivalent.

Reconeixements

Reconeixement i identificació de la participació per part dels restaurants i pastisseries en les diferents edicions realitzades.

Ampliació zona de degustació

Ampliació en la zona de degustació (més taules i cadires, aprofitant els espais amb més ombres de què disposa Plaça Cataluña).

OFERTA GASTRONÒMICA

RESTAURANTS

Les croquetes d'en Nandu Jubany - Nandu Jubany. Croqueta de rostit, croqueta d’espinacs amb panses i pinyons, croqueta de sobrassada amb formatge

Tapas 24 - Toni Morago. Bunyols de bacallà amb mel i llimona

Casa Amàlia 1950 - Robert Quispe. Mollete de costella de porc ibèric de bellota Maldonado amb salsa anticuchera i cacauet, coriandre i ceba encurtida

Casa Guinart - Óscar Manresa

Bomba de la Barceloneta

La Pau - Joves treballadors/es del restaurant La Pau. ”Esqueixada” de bacallà amb albercocs i tomàquets

Frankie Gallo Cha Cha Cha - Javi Sánchez. Pizza carbonara i tòfona

Bar El Pollo - Javier Sánchez. Txipirons en la seva tinta

El Filete Ruso - Eric Raoul Nguena. Pulled pork de porc ecològic de pagès

Nectari Restaurant - Jordi Esteve. Tàrtar de salmó salvatge d’Alaska, amb espirulina i piparra

Casa de Vivi- Fauna Restaurant - Jordi Delfa. Fideus a la cassola amb presa ibèrica de bellota, costelles de porc i gamba vermella

The Fish and Chips Shop - Alam Brothers. Fish & Chips de gallineta amb patates fregides, salsa tàrtara i chutney de mango

Mae - Germán Espinosa & Diego Mondragón. Salmó, meunière de guanábana, mostassa i safrà

Al Grano by Telefèric - Aziza el Bachiri. Arròs melós de botifarra, boletus, carxofes i ceba caramel·litzada

Llamber - Francisco Heras y Ángel Palacios. Nyoqui de patata i formatge Varé i tòfona d’estiu

Don Giovanni Barcelona - Andrea Tumbarello & Ezequiel Álvarez. Fagottini farcits de formatge i pera, amb crema de formatge gorgonzola

Restaurant Blanc - Marc de Martín. Bao MOBCN amb corder guisat amb ratafia i iogurt cremós d’aromàtiques fresques

Dos Pebrots - Takeshi Somekawa & Albert Raurich. Kebab de corder

Tandoor - Iván Surinder .Arròs punbaji d’au amb raïta de iogurt especiat

Kamikaze - Enric Buendia & Arístides Ribalta. Bikini Tonkatsu

Moka - Gonzalo Martínez. Rotlle de porc rostit a baixa temperatura amb formatge gouda, ceba caramel·litzada i maionesa BBQ

Casa Xica - Marc Santamaría & Raquel Blasco. Crispetes cruixents de porc cantonès

Coya Restaurant y Pisco Bar - Giacomo Uzzo. Empanades de vedella amb salsa d’all

Cecconi’s Barcelona - Matteo Frigoli. Paccheri, 'Nduja, tomàquet San Marzano i burrata

Pepa Tomate - Josep Carbonell. New York Roll català (pa de croissant, burguer ibèrica blanca y negra, ceba escalivada i ketchup de romesco)

Ceviche 103 - Manuel Alvarado. Leche de tigre carretillera amb txitxarrón de calamar

Bodega Amposta - Txema Martínez. Cigrons amb carabiners

Virens - Rodrigo de la Calle. Entrepà de pastrami amb col llombarda, maionesa d’all confitat i fulles de mostassa

Manioca Gluten Free - Patricia Martins. Daus de tapioca amb kètchup de guaiaba

Bar Alegria - Tomás Abellan. Truita amb tòfona del Bar Alegria

Família Nuri - Alex Jiménez. Arròs de pollastre a l’ast camb poma cuita i allioli fumat

PASTISSSERIES

L'Atelier - Eric Ortuño. La llimona

Pastisseria Mervier Canal - Lluís Estrada. Mojito

Pastisseria Escribà -  Christian Escribà. Cake Soda

Sant Croi - Albert Roca. Les braves dolces de La Rambla

Pastisseria Ochiai - Ken Ochiai. Homenatge a Toriyama

Oriol Balaguer - Oriol Balaguer. Oh la la chocolat!!

BARCELONA AMERICA’S CUP. Dotze cultures, dotze gastronomies

A càrrec del xef Albert Ventura del restaurant Vraba de Barcelona

Selecció de 12 tapes en representació dels 12 països participants:

ESPAI VI – CATALUNYA, REGIÓ MUNDIAL DE LA GASTRONOMÍA 2025

Selecció de vins i espumosos de Catalunya de la mà de: Canals & Munné / Clos Pons (Grup Pons) / Maset / Mas Rodó Vitivinícola / Vins i Caves Portell.

ESTRELLA DAMM

Cerveses, aigua i refrescos.

SABOREA LANZAROTE

Experiència Gastronòmica guiada a través d’un menjar informal maridat amb vins del volcà.

Bodegas de Lanzarote: Bodega Erupción / Bodega La Geria / Bodega Los Bermejos / Bodega Vulcano de Lanzarote / Lágrima de Malvasía Volcánica.

CENTROS DE ARTE, CULTURA Y TURISMO DE LANZAROTE

Selecció de tapes de la gastronomia de Lanzarote.

APEROL SPRITZ & CRODINO

Aperol Spritz, Crodino Spritz sense alcohol i vermuts Cinzano.

ANDORRA, GASTRONOMÍA DE ALTA MONTAÑA

Selecció d’embotits, formatges i vins.

SEGURA VIUDAS

Selecció de vinós i caves.

BICO DE XEADO

Gelats artesanals.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

Showcooking #1

DIJOUS 6

16.00 – 16.45

Raül Balam

17.15 – 18.00

Cuina peruana amb producte local

Tomás de la Paz, Cap de cuina a Yakumanka

18.30 – 19.15

(Pendent)

19.45 – 20.30

Ceviche entre el Mediterrani i el Pacífic

Manu Alvarado, Xef executiu a Grupo Ceviche

20.00 – 20.45

10 anys de Terraza Martínez

Juanba Agreda, Director gastronòmic LRDM

DIVENDRES 7

1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA

12.30 – 13.45 / 14.00 – 14.45 / 15.00 – 15.45/

16.00 – 16.45

1.001 Sabores Región de Murcia (activitat amb invitació)

Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla

17.00 – 17.45

Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia

Antonio Chacón, sumiller de la Región de Murcia

18.00 – 18.45 / 19.00 – 19.45 / 20.00 – 20.45/

21.00 – 21.45

Showcooking 1.001 Sabores Región de Murcia

Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla

DISSABTE 8

BARCELONA AMERICA’S CUP

12.30 – 13.15

SHOWCOOKING INAUGURAL - Lasarte i el seu entorn

Paolo Casagrande, Cap de cuina de Lasarte***

13.45 – 14.30

NOVA ZELANDA - Un viatge pel terroir de Nova Zelanda

Paula Cuenda, Sumiller a Vraba Restaurant America’s Cup

16.00 – 16.45

REGNE UNIT – “Britania made"

Nick Hold, Xef a INEOS Britania

17.15 - 18.00

ITÀLIA - "Zuppetta di pesce con fregola"

Sandro Pilloni, Xef a Luna Rossa Prada Pirelli

18.30 – 19.15

FRANÇA - Showcooking Orient Express Racing Team

Thibaut Viat, Cuiner a l’Orient Express Racing Team

19.45 – 20.30

SUIZA - El Arte de la Raclette Suiza

Pierre Yves Jorand, Consultor senior y miembro de Alinghi Red Bull Racing

21.00 - 21.45

EUA - pendiente

DIUMENGE 9

RAÍZ CULINARIA CASTILLA-LA MANCHA

12.30 – 13.00 / 17.30 – 18.00

ALBACETE - Tobarra: Miguelito de carrilleras

Antonio Martínez, Cap de cuina i propietaro del Restaurante Frontera

13.15 – 13.45 / 18.15 – 18.45

CIUDAD REAL - Fuente el Fresno: Bacallà manxec

Andrés Rodríguez, Xef a Restaurante Cocktail Gourmet

14.00 – 14.30 / 19.00 – 19.30

CUENCA - Tarancón: Tradició, gastronomia i vanguardia

José Francisco Atienza, Cap de cuina de l’Agrupación Provincial de Hostelería y Turismo de Cuenca

14.45 – 15.15 / 19.45 – 20.15

GUADALAJARA: Corder. Vida silvestre

Nacho Padín, Gerente i xef al Restaurante Fardel

15.30 – 16.00 / 20.30 – 21.00

TOLEDO: Tataki de cèrvol

Tomás Palencia, Cap de Cuina a l’Asador Palencia de Lara

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

Showcooking #2

DIJOUS 6

16.0 – 16.45

COYA

17.15 – 18.00

Público, Cuina de Mercat: Mar i Muntanya en el plat

Edgar Martínez, Head Chef Público, Cuina de Mercat

18.30 – 19.15

MYCIRCULARCOOKING – Alimentant el planeta: nens, cuina i sostenibilitat

Neus Saura, Directora de Producció i Vendes Mygranchef

19.45 – 20.30

CENTROS DE ARTE, CULTURA Y TURISMO DE LANZAROTE - Sabors volcànics de Lanzarote

Ángel Morales, Encarregat de cuiina a Jameos del Agua

DIVENDRES 7

12.30 – 13.15

ESTRELLA DAMM - Taller de cerveses Damm

Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm

13.45 – 14.30

Cuina local amb despensa global

Germán Espinosa y Diego Mondragón, Xefs a MAE Barcelona

16.00 – 16.45

Tast amb les iaies

Verónica Baena, Directora de Grandmas Cooking, Montse Rusinés i Cali Caparrós

17.15 – 18.00

CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA  I MODA - La relació entre l’alta cuina i els mercats

Carles Gaig, Xef de Gaig Barcelona

18.30 – 19.15

APEROL SPRITZ - Taller de tapes amb Gipsy Chef

Pablo Albuerne, Xef (Gipsy chef)

19.45 – 20.30

CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA  I MODA - Sushi de mercat

Albert Abello, Propietari de Nipó Sushi

DISSABTE 8

12.30 – 13.15

APEROL SPRITZ - Taller de tapes amb Gipsy Chef

Pablo Albuerne, Xef (Gipsy chef)

13.45 – 14.30

ANDORRA, GASTRONOMIA D’ALTA MUNTANYA - La Vaca Bruna dels ramaders d’Andorra

Carles Flinch, Xef en Can Manel by Carles Flinch

16.00 – 16.45

CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA  I MODA - La casqueria gourmet

Francisca i Rosa Gabaldà, Propietàries a Menuts Rosa

17.15 – 18.00

ESTRELLA DAMM - Taller de cerveses Damm

Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm

18.30 – 19.15

SEGURA VIUDAS - Platillos by Segura Viudas & Hofmann

Franco López y Diego Grimberg, Xef y Xef Executiu a Escola Hofmann

19.45 – 20.30

ANDORRA, GASTRONOMIA DE ALTA MONTAÑA - Gastronomia Andorrana

Roger Biosca, Xef en Hotel Isard

DIUMENGE 9

12.30 – 13.15

SEGURA VIUDAS – Tast de 3 vins Homenaje

Gloria Collell, Wine Expert de Segura Viudas

13.45 – 14.30

ROYAL HIDEAWAY HOTELS & RESORTS – Cuina aragonesa creativa en un viatge en tren per la història

Eduardo Salanova, Xef i Director gastronòmic en Canfranc Estación, a Royal Hideaway Hotel (Osca, Aragó)

16.00 – 16.45

(Pendent)

17.15 – 18.00

CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA  I MODA – El bacallà com a tret d’identitat de la gastronomia catalana

David Perelló, Propietari de la Bacallaneria Perelló – Mercat del Ninot

18.30 – 19.15

ANDORRA, GASTRONOMIA D’ALTA MUNTANYA – Productes artesans d’Andorra

Lluis de Juan, Representant de Productes Agrícolas i Artesans d’Andorra

ESCENARI TAST A LA RAMBLA

DIJOUS 6 DE JUNY

12.00 a 13.15 Acte inaugural 

14.30 a 15.00 Barcelona America's Cup - NOVA ZELANDA: Hiro'a Māohi

20.30 a 21.30 Kanela & Kaku

DIVENDRES 7 DE JUNY

13.00 a 13.30 Barcelona America's Cup - EUA: Swing Maniacs

17.00 a 17.30 Barcelona America's Cup - FRANÇA: CHARADA - "Récital Sous le Ciel De Paris"

21.00 a 22.00 Aldala

22.45 a 23.45 La Banddarra

DISSABTE 8 DE JUNY

16.00 a 16.30 Barcelona America's Cup – SUÏSSA: Taller infantil de chocolate suizo (Sofía Janer)

17.00 a 17.30 Barcelona America's Cup - ITÀLIA: Trio Laura Milazzo

21.00 a 22.00 Aldala

22.45 a 23.45 Kanela & Kaku

DIUMENGE 9 DE JUNY

12.00 a 12.30 Batukada Ssstrepits

13.00 a 13.30 Barcelona America's Cup – REGNE UNIT: Nuala Irish Dancers

18.30 a 19.30 La Banddarra

20.30 a 21.30 La Noche Quilombera

HORARIS

Dijous 6 i diumenge 9 de juny: de 12.00 h a 22.00 h

Divendres 7 i dissabte 8 de juny: de 12.00 h a 00.00 h

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X