Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Discurs de Salvador Alemany en el lliurament dels guardons de Ramblista d'Honor

22 d'octubre de 2019

El passat 15 d’octubre, Amics de La Rambla va lliurar els guardons de Ramblista d’Honor en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Els guardonats van ser el Teatre Romea, Salvador Alemany i Arturo San Agustín.

Aquestes són les paraules d’agraïment de Salvador Alemany:

Bona tarda. 

Salutació autoritats, Amics de la Rambla, col·legues en la recepció del premi i a tots els amics que han vingut a acompanyar-nos.

Vull agrair especialment al Jurat que m’hagin permès passar a formar part de la llista tan brillant de personalitats i institucions que han rebut aquest honor des de que es va constituir fa quasi 60 anys. És també molt satisfactori estar avui acompanyat amb Ramblistes d’Honor com Arturo San Agustín i el Teatre Romea i ser presentats per Eduardo Mendoza, l’escriptor que més i millor ha escrit de Barcelona (La ciudad de los prodigios).

Hi ha premis que s’atorguen per mèrits objectius i d’altres que es reben per haver estat en el lloc adequat en el moment oportú. Aquest segon és el meu cas, vaig néixer al Raval, al carrer d’en Roig, a poc més de dos-cents metres de la Rambla fa 75 anys i ara tinc el privilegi de ser president del Patronat del Liceu. 

En aquest temps he mantingut sempre el meu vincle emocional amb el Raval i la Rambla i he col·laborat en projectes i activitats del Barri, coneixent i treballant amb amics, alguns d’ells són aquí, que segur tenen a veure amb aquesta distinció.

Fa molt temps que vaig aprendre que els premis i les distincions mai no s’han de demanar, però sempre s’han d’agrair, però algunes fan més il·lusió que d’altres.

Aquesta m’ha fet molta il·lusió per venir de la Rambla i del meu barri, però també perquè en honorar-me a mi honoren generacions de la meva família que va treballar sempre al barri i per al barri.

També voldria que aquest premi que doneu a qui va ser un “nen del Raval” servís d’estímul a les associacions com el Casal dels Infants, Tot Raval... que tan bona feina fan per ajudar a nens de famílies amb dificultats i els permetin creure que l’ascensor social és possible i rebin algun dia la distinció de Ramblista d’Honor.

Acabo amb un compromís, vull dir als Amics de la Rambla que, si fins ara no hagués merescut la distinció, des de la Presidència del Liceu els ajudaré en la seva important tasca per fer una Rambla millor i honorar la distinció que m’han atorgat.

Gràcies a tots per la seva atenció.”

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X