Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Donant vida a les "Rambles de la Vida"

29 de juliol de 2022

El passat 2 de juliol, i dins del marc de La Rambla Vila del Llibre, Amics de La Rambla va organitzar l’acte “Donem Vida a les Rambles de la Vida”. L’acte tenia el propòsit de donar vida al poema “Rambles de la Vida” de l’escriptor Manuel Montobbio i es va celebrar al Jardí del Museu Marítim de Barcelona.

L’acte va consistir en una recitació a dues veus, l’autor, Manuel Montobbio amb la cantant Sílvia Comes, acompanyats al piano per Ignasi Terraza. Aquesta lectura va precedida per la lectura de fragments de l’assaig “Claus per ramblejar les Rambles de la vida”, que en el llibre introdueix el poema, i les intervencions d’Àlex Susanna i d’Àlex Broch, que ens ofereixen una aproximació a l’obra i el seu sentit.

Coincidint amb el seixanta aniversari de l’autor, edat en la tradició xinesa de la plenitud de la vida, l’acte acaba amb la lectura de les “Rambles dels seixanta anys”, escrites per aquesta ocasió, de les que l’acte esdevé part, invitant als presents i a tots a brindar per la vida i celebrar-la.

"Davant l’atemptat del 17 d’Agost de 2017 a les Rambles, aquestes Rambles de la vida són una pregunta, una invocació als àngels de les Rambles, a llur ànima ferida que cerca curar-se, perquè mirem ànima endins i d’ella traguem totes les Rambles que som. Una invocació per a ser; i alhora un recorregut, un passeig per la vida a través de les Rambles i una meditació sobre ella, que us comparteixo invitant-vos a fer cadascú el vostre, amb l’esperança de fer amb altres gotes el mar, de contribuir a que qui les llegeixi tragui, traguem fora les Rambles que ens habiten endins, fer entre tots les Rambles de la vida, de les Rambles poesia, de les nostres Rambles les Rambles. Donem vida a les Rambles de la vida en aquest acte celebrat on les Rambles moren al mar, i les donem vida en cadascú. En aquesta carta a l'ampolla llenço aquest vídeo en el mar de la web, amb l'esperança de què us inspiri per donar-les vida."

 Manuel Montobbio

Aquí podeu veure el vídeo de l'acte:

 

 

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X