Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Carnaval de Barcelona repeteix a La Rambla

11 de febrer de 2020

El Carnaval, una de les festes més arrelades al calendari festiu de Barcelona, va tornar l’any passat a La Rambla amb la celebració de l’Arribo del Rei Carnestoltes. Aquest any repeteix i ho fa amb parada a la Boqueria que aquest any compleix 180 anys.

La festa ha canviat molt a la nostra ciutat des de la primera referència documentada que hi ha del carnaval: una disposició del Consell de Cent del 1333 que prohibia el llançament de taronges i regulava l’ús de màscares. Ara, les ganes de divertir-se i la disbauxa es mantenen intactes gairebé nou segles després. El carnaval barceloní del segle XXI és, sobretot, participatiu. A més, porta implícit un grau de transgressió i, per tant, constitueix un exercici espontani de llibertat individual i col·lectiva.

El Dijous Gras, tots a l’Arribo

El dijous gras, a l’hora que el sol es pon, arrenca l’Arribo del Rei Carnestoltes que aquest any comença a la Plaça Reial.

La companyia Comediants és la responsable de l’Arribo de Barcelona de la mà dels reis de la festa: ses majestats Belluga i Tòtil Tocatdelala. En el seguici estaran els nostres capgrossos, els capgrossos de la Rambla, acompanyats dels grotescos ministres del país de Xauxa, l’Orquestra Reial del Carnaval, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat i els músics Ganxets.

Començarem la festa a la plaça Reial. Pujarem Rambla amunt ballant i fent ballar mentre al llarg del recorregut hi van apareixent els portaveus del País de Xauxa: els Set Ambaixadors, representants dels excessos de la festa. Farem una parada a la Boqueria per agafar forces tot celebrant els seus 180 anys.

Entre salts, balls i cançons arribarem al Palau de la Virreina. L’edifici serà la seu de la República del Carnaval i esclatarà la Taronjada de confeti i focs artificials.

La Ravalstoltada també passa per La Rambla

Les colles i comparses es trobaran a la rambla del Raval. La rua recorrerà els carrers del Raval, passant per La Rambla, fins arribar a la plaça de Folch i Torres. Allà es farà un berenar popular a les 18.30 h i una batucada a les 19.30 h.

CARNAVAL DE BARCELONA

Del 20 al 26 de febrer de 2020

Arribo del Rei Carnestoltes

Dijous 20 de febrer de 2020 a les 18 h

Ravalstoltada

Dissabte, 29 de febrer de 2020 a les 16:30 h

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X