Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Col·legi de Joiers, orfebres, rellotgers i gemmòlegs de Catalunya distingeix a Laguarda Joiers

2 de desembre de 2014

El Col·legi de Joiers, d'orfebres i rellotgers i de gemmòlegs de Catalunya va entregar el dia 1 de desembre, en el tradicional sopar dels patrons del sector – Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma- , el guardó JORGC Comerç a Laguarda Joiers per la seva professionalitat, formalitat i ofici, demostrant cada dia una gran capacitat per adaptar-se a les noves tecnologies del mercat.

Laguarda Joiers té més 105 anys d'història – molts d'ells a La Rambla - i el sector de la joieria ha volgut reconèixer amb aquest guardó la feina d'aquest comerç del segle XXI que no oblida els valors tradicionals del negoci detallista català.

El lliurament del guardó es va fer en un acte presidit per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i Joaquim Laguarda - membre de la Junta Directiva d'Amics de La Rambla - va recollir el guardó de mans de Roman Pallarés, president de la secció de Comerç del JORGC

UNA JOIERIA AMB MOLTA HISTÒRIA

El primer joier de la família, Joaquim Laguarda i Baltà va néixer a Barcelona el 19 de maig de 1881. Als 28 anys es va convertir en professional de la joieria i va treballar a diferents tallers. Finalment, l’any 1916, decideix establir-se pel seu compte i obre la seva primera botiga a la Travessera de Gràcia de Barcelona.

La saga familiar continuarà amb els seus fills, Josep i Joaquim, que van entrar a la botiga per aprendre el ofici. Un dels fills, Josep, regentarà la botiga de Gràcia i l’altre, Joaquim Laguarda i Vila, s’encarregarà de la botiga que l’any 1942 Laguarda Joiers va obrir a la Rambla a pocs metres del Mercat de la Boqueria.

La tradició familiar continua amb Joaquim Laguarda i Mestres, net del fundador, que s’incorpora a la botiga de La Rambla l’any 1968 i amb Joaquim Laguarda i Ruperto, besnét del primer Joaquim Laguarda, que va començar a treballar l’any 1997.

A la botiga de la Rambla, remodelada l’any 2006 per adaptar-se a les necessitats actuals del negoci de la joieria, han treballat quatre Joaquim Laguarda. Una llarga tradició de 70 anys de professionalitat i passió per la feina ben feta.

Des d'Amics de La Rambla volem felicitar a Laguarda Joiers per aquest merescut guardó!!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X