Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El comerç no essencial de Barcelona reivindica poder obrir els caps de setmana

10 de març de 2021

Amics de La Rambla, conjuntament amb altes associacions comercials de Barcelona liderades per PIMEComerç Barcelona, Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i Comertia,  conviden als comerços a obrir els seus establiments aquest dissabte 13 de març, de les 11 a les 13 hores.

Atesa l’actual situació de tancament del comerç no essencial els caps de setmana, que s’acumula a una llarga llista de mesures limitatives que ha hagut d’afrontar el sector des del començament de la pandèmia i a causa de la imperiosa necessitat de poder treballar per sobreviure, Amics de La Rambla, conjuntament amb altes associacions comercials de Barcelona liderades per PIMEComerç Barcelona, Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i Comertia, manifesten i reivindiquen a la Generalitat de Catalunya que cal recuperar la normalitat, permetent-ne l’obertura, així com seguir treballant perquè el comerç continuï sent un referent de la seguretat envers el Covid19.

En aquest sentit, a manera de reivindicació, es convida a les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les seves botigues el proper dissabte 13 de març, de les 10 fins a les 13 hores.

Com a ferms defensors del compliment de la llei i del marc normatiu del sector, recorden que la darrera Resolució SLT/612/2021, en el seu article 9.2, no permet l’accés al públic els dissabtes en aquells establiments comercials, no essencials, de venda al detall. Tanmateix, l’article 9.5 sí que permet establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, garantint-ne una recollida esglaonada que eviti les aglomeracions tant a l’interior dels locals com en el seu accés. En la mesura que sigui possible, el lliurament ha d’evitar el contacte directe amb els clients.

Per aquest motiu, es recomana posar una taula o un precinte a l’accés de l’establiment, anunciant que no és permès l’accés del públic, amb la finalitat d’evidenciar-ne el compliment normatiu.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X