Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Districte de Ciutat Vella lliura panots de La Rambla a establiments associats a Amics de La Rambla.

28 de març de 2023

El Museu de Cera de Barcelona ha acollit aquest matí l’acte d’entrega simbòlica d’un parell dels antics panots de La Rambla a diferents comerciants i entitats de La Rambla que han expressat la voluntat de conservar-los en el seu establiment.

En l’acte han participat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, i el director del Museu de Cera i vicepresident quart d’Amics de La Rambla, Àngel Díaz. També ha comptat amb la participació de molts dels establiments que rebran peces de l’actual paviment de La Rambla.

Amb aquesta cessió, els històrics panots que comencen a desaparèixer amb les obres de la reforma de La Rambla, es mantindran i podran ser vistos i recordats en aquests establiments que han volgut preservar la seva memòria.

Els establiments que han participat són Art Escudellers, el bar Núria,  la Cava Universal, la Farmàcia La Rambla Barcelona, l’Hotel Arc La Rambla, l’Hotel España, Laguarda Joiers, el McDonald’s de La Rambla, el Museu de Cera de Barcelona, Nomar, el Restaurant Moka, el Tablao Flamenco Cordobés i Vapiano Rambla.

L’actual paviment de La Rambla, que ens ha acompanyat des de l’any 1968, està format per peces de terrazo de la casa Escofet. El disseny és d’Adolf Florensa (amb la col·laboració de Jordi Ros, dissenyador industrial d’Escofet). Les peces tenen forma irregular amb el relleu enfonsat. La mida aproximada és de 60 x 34 cm. Cada rajola està decorada amb un motiu de línies ondulants que es repeteix. El conjunt representa una alternança de franges de color vermell i blanc a manera d’onades.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X