Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El FC Barcelona obre una Barça Store a La Rambla

5 de setembre de 2019

El FC Barcelona va inaugurar ahir la seva nova botiga a La Rambla 124. La botiga oficial del Barça, la segona més gran després de la del Camp Nou, ocupa 1.900 metres quadrats en 3 plantes.

A la nova botiga del Barça es pot trobar un amplíssim ventall de productes oficials del Club, des de roba esportiva fins a tot tipus d’objectes de regal. Aquesta botiga, però, és molt especial, tant per la seva ubicació i context històric com pel concepte, ja que està plantejada com un espai d’experiències 100% Barça, amb la voluntat de donar impuls a la innovació i a les noves tecnologies en el negoci del retail.

El projecte de remodelació de l’espai s’ha dut a terme de la mà de l’estudi Capella García, de l’arquitecte Juli Capella, membre del Consell Assessor de La Rambla,i ha pres com a inspiració elements decoratius com la ceràmica, molt present en les construccions de casa nostra, i motius iconogràfics del Modernisme i el Noucentisme, moviments fortament arrelats a Catalunya. Tot plegat s’ha realitzat respectant i integrant els detalls decoratius originals de l’edifici, com columnes i diversos treballs de fusta i marbre, que tenen un gran valor artístic.

Els jugadors donen la benvinguda

Els visitants que arribin al Barça Store Canaletes seran rebuts pels jugadors del primer equip, en format d’holograma, ubicats en un gran aparador que imita un vestidor. Sergio, Piqué i De Jong, entre d’altres, saluden els aficionats amb un gran somriure i els conviden amb els seus gestos a entrar a la botiga; un espai que vol anar més enllà de ser un magatzem comercial, per oferir als compradors una experiència Barça emocional, innovadora i cuidada al detall.

La planta 0 està dedicada principalment a la roba masculina i a les equipacions del primer equip i compta amb un espai central envoltat de pantalles led on es reprodueixen imatges del Camp Nou, durant la construcció d’un mosaic, mentre la grada fa una onada o durant la celebració d’un gol. Un dispositiu audiovisual dinàmic i evolvent que, mentre el visitant escull la seva compra, el transporta a l’Estadi amb l’objectiu de fer-lo partícip del seu ambient i de les emocions que s’hi viuen. Aquesta zona es completa amb una imponent rèplica de la font de Canaletes, una icona de l’imaginari culer que no hi podia faltar en un espai com aquest.

A la planta 1 hi ha la col·lecció de dona i les equipacions de les seccions professionals del Club. Hi destaca l’antic saló de te de l’Hotel Montecarlo (l’anterior ús de l’edifici) ara reconvertit en una sala on es respira el pas del temps presidida per un maniquí amb la samarreta de Leo Messi, que gràcies a un gran finestral també es pot veure des del carrer. Un futbolí proposa un partit simbòlic entre el Barça i un equip d’onze personatges de l’imaginari català i barcelonista, entre ells, Dalí, Montserrat Caballé o Joan Gamper. Un timeline en forma de mural recorda els grans moments de la història del Club i una àrea per adquirir entrades per al Camp Nou o per al Museu, completen la planta superior de la botiga.

Noves idees per personalitzar els productes

A la plata -1 hi ha la secció de nens. Els més petits no oblidaran el seu pas per la nova botiga del Barça. En aquesta planta podran gaudir de diversos jocs sobre una gran pantalla led que detecta el moviment i que representa un petit camp de futbol, acompanyat d’una rèplica en miniatura d’una banqueta del Camp Nou. Aquesta planta és també la zona de personalització de les samarretes, l’anomenat Printing Lab, on els aficionats podran recollir la samarreta amb el seu nom. I al costat, s’estrena un nou espai que permet personalitzar altres objectes. Serà possible cosir un pegat a una bossa, imprimir la signatura del visitant en una pilota, posar un nom en un clauer o personalitzar un braçalet de capità amb el missatge que es desitgi.

Coincidències històriques

L’edifici de la Rambla on està situat aquest nou store es va construir a finals del segle. XIX i des del 1945 va ser ocupat per l’Hotel Montecarlo. Anteriorment, durant els anys 20 del segle passat, aquest edifici també va allotjar la seu del diari Las Noticias. Una feliç coincidència que ens transporta a l’origen de la celebració dels títols del Barça en aquest espai de la ciutat. Durant aquells anys els aficionats al futbol que volien saber què havia fet el seu equip s’apropaven a les portes de les redaccions dels diaris Las Noticia’ i d’El Sol, situats també a la Rambla. A l’entrada d’aquests rotatius es penjaven unes pissarres on s’apuntaven els resultats dels partits de cada jornada. Si el Barça guanyava, la victòria se celebrava allà mateix.

Seguint amb les coincidències, cal destacar també que el Gimnàs Soler, espai on Joan Gamper va fundar el FC Barcelona el 29 de novembre del 1899, al carrer de Montjuïc del Carme, es troba a 200 metres escassos de la nova Barça Store Canaletes

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X