Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Gran Teatre del Liceu presenta el projecte de reforma de la seva façana a la Junta d'Amics de La Rambla

28 de gener de 2016

Una nodrida representació del Gran Teatre del Liceu, encapçalada pel seu director general, Roger Guasch, i per l'artista Frederic Amat van presentar el passat 27 de gener el projecte de reforma de la façana del Liceu a la Junta d'Amics de La Rambla.

El projecte està previst que s'acabi abans de l'estiu i suposa una actuació de restauració de la façana que, tot i resistir l'incendi del 1994, va quedar malmesa i necessitava aquesta restauració per solucionar els problemes estructurals que s'havien detectat en un estudi portat a terme recentment.

El projecte també preveu la restauració i obertura al carrer Sant Pau dels vitralls del Cercle del Liceu realitzats per Oleguer Junyent. Per evitar actes vandàlics, els vitralls estaran protegits per un vidre de seguretat.

S'aprofitarà la restauració per modernitzar la estructura d'il·luminació de la façana, substituint l'actual per una il·luminació LED que suposa un menor consum energètic.

Al conèixer aquest projecte, l'artista barceloní Frederic Amat, va oferir al Teatre un projecte artístic que consisteix amb 170 anells ceràmics de gres esmaltat de color sang que s'integraran a les façanes de La Rambla i del carrer Sant Pau.

Frederic Amat va defensar la idoneïtat d'aquesta intervenció, tant per la millora que suposa per l'edifici, La Rambla i el barri del Raval, com per l'oportunitat del moment. Amat diu que aquesta intervenció neix d'una reflexió llarga i que la remodelació de la façana fa que ara sigui el moment d'actuar.

El cost total d'aquesta intervenció artística anirà a càrrec del col·leccionista d'art i mecenes Josep Suñol. La resta del pressupost de la restauració sortirà de la campanya de micro-mecenatge que ha engegat el Liceu.

Per part del Liceu, a la reunió, a banda de Roger Guasch i Frederic Amat, van assistir també l'arquitecte Xavier Fabré – responsable de la restauració -, Jordi Rogent - responsable de l'estudi que ha detectat els danys estructurals a la façana - i Joan Corbera – cap de comunicació i relacions institucionals-.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X