Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Liceu acull per primera vegada el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé

6 d'octubre de 2021

El somni de Montserrat Caballé els darrers anys va ser poder crear una fundació i mantenir viu el seu Concurs Internacional de Cant com a trampolí per a noves generacions de joves talents. Amb la finalitat d’assolir els seus desitjos, la seva família va decidir crear la Fundació Privada Montserrat Caballé, que té com a objectiu mantenir viu el record de la seva vida i obra, promovent al mateix temps tota la tasca docent que va desenvolupar.

El Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé es una marca registrada de prestigi nacional i internacional fruit del treball altruista de la soprano i Ramblista d’Honor (any 1974). Des de la seva creació, Caballé va decidir que el seu Concurs fos itinerant i fins a dia d’avui les seves seus havien estat L’Auditori de Sant Julià de Lòria al Principat d’Andorra, La Seu d’Urgell  i les darreres edicions es van dur a terme al Auditori de Saragossa. La represa del Concurs serà ara al Gran Teatre del Liceu en la seva XVI edició, sent la final el 22 d’octubre a l’escenari del Liceu.

En les seves 15 edicions han participat més de sis mil joves cantants arribats dels cinc continents. Els guanyadors han debutat amb èxit de crítica i públic en els més prestigiosos teatres d’òpera del món i actualment podem llegir els noms de molts d’ells, com Pretty Yende, Nadine Sierra, Levy Sekgapane o Pene Pati, a les programacions del Metropolitan de Nova York, de l’Òpera de San Francisco, La Scala de Milà, l’Òpera de Viena, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o l’Opéra Bastille de París entre d’altres.

El Concurs atrau sempre a gran quantitat de periodistes i espectadors arribats d’arreu del món, esdevenint un punt de referència mundial en l’àmbit de l’òpera. Cada edició ha comptat amb un jurat de reconegut prestigi internacional com els directors de La Scala de Milà, del Metropolitan de Nova York, del Gran Teatre del Liceu, de l’Staatsoper de Viena, del Teatro Colón de Buenos Aires entre d’altres, i grans noms del món de l’òpera com Giulietta Simionato, Elena Obratztsova, Manuel Ausensi, Francisco Araiza, Juan Pons, Justino Diaz, Dennis O’Neill, Cheryl Studer entre d’altres, així com directors d’empreses multinacionals relacionades amb la música com SONY-BMG, Euroarts TDK, i persones de reconegut prestigi dins el món de l’òpera com Ioan Holender, Carlos Caballé, Jose Antonio Campos, crítics musicals com Roger Alier i Fernando Sans Rivière, així com agents de renom internacional.

El CaixaForum Barcelona acollirà les fases eliminatòries del dia 17 al 20 d’octubre de 15h-20h i la semifinal tindrà lloc el 21 a les 12h al Foyer del Liceu. Per aquests esdeveniments, l’entrada és mitjançant invitació que es pot sol·licitar a la web de la Fundació. La final tindrà lloc a l’escenari del Gran Teatre el 22 d’octubre a les 16h i les entrades es poden comprar a la web del Teatre  

Els premis del concurs  consisteixen en dotacions econòmiques de 15.000 euros (1r premi), 6.000 euros (2n premi) i 3.000 euros (3r premi). A més, es concedeixen dos premis especials: el Gran Teatre del Liceu i el Festival Castell de Peralada premiarà a un/a dels finalistes per participar en una de les seves futures edicions respectives.

El jurat està presidit per Fernando Sans Rivière (director de la revista Ópera Actual) i en formen part Víctor Garcia de Gomar (director artístic del Liceu), Jaume Aragall (tenor), Carmen Bustamente (mestra de cant), Carlos Caballé i Roger Alier (crític musical).

En aquesta 16ena edició s’han inscrit 341 participants de 58 països diferents.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X