Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Museu de l'Eròtica amplia la seva col·lecció permanent amb dos gravats eròtics de Picasso

30 de gener de 2014

El Museu de l'Eròtica de Barcelona vol convertir-se en un dels museus de referència de la ciutat compartint la cultura de l'erotisme i, per aquesta raó, ha ampliat la seva col·lecció permanent amb dos gravats pertanyents a la Suite 347 de Picasso.

La Suite 347 de Picasso la composen 347 aiguaforts realitzats entre el 16 de març i el 5 d’octubre de 1968. De cada planxa es va fer una edició de 50 exemplars numerats a llapis de l´1/50 al 50/50 i 5 proves d’artista escrites a llapis, “Épreuves d’artiste”. Tots els gravats de la Suite 347 estan firmats a llapis pel propi artista.

Es va mostrar per primera vegada com a conjunt el mateix 1968 a La Galerie Louise Leiris de París però, precisament pel seu contingut eròtic, va exposar-se en una sala privada. Els 347 gravats que composen La Suite suposen un dels treballs més titànics de Picasso al final de la seva vida. La col·lecció complerta va exposar-se per primera vegada a Espanya al Centre Cultural Bancaja de València.

Els dos gravats que podreu veure al Museu de l'Eròtica de Barcelona són:

ULLET AL BANY TURC: DONES PRENENT EL SOL A LA PISCINA i CARRO ROMÀ AMB DONA QUE MUNTA A CAVALL CAIENT, DONA NUA I ESPECTADORS.

Els dos gravats s'incorporen a una col·lecció de més de 800 peces repartides al llarg de les13 sales que el Museu de l’Eròtica de Barcelona ofereix al visitant. En elles, es pot fer un recorregut històric-cultural sobre la influència de l’erotisme en l’home des de l’inici dels temps.

A la col.lecció permanent del museu es poden apreciar peces representatives del Paleolític Superior, l’Antic Egipte, Grècia i Roma; estampes Shunga i una àmplia col·lecció de Netsukes; Escultures i talles en fusta i pedra del segle XVIII que representen postures del Kama Sutra i l’Ananga Ranga; artesania popular eròtica africana, precolombina i russa; aquarel·les, postals i fotografies eròtiques de la Europa de finals del segle XIX-inicis del segle XX; els inicis del cine pornogràfic espanyol a
través de tres curtmetratges encarregats pel Rei Alfons XIII de Borbó i rodats al Barri Xinès de Barcelona als anys 20; col·lecció de fal·lus i antics vibradors; l’art eròtic contemporani més transgressor…

El Museu de l'Eròtica està obert tots els dies de l'any – menys el dia de Nadal - de 10 a 24 h. El preu de l'entrada és de 9 € (entrada reduïda a 8 € per a jubilats, estudiants i titulars del Carnet Jove.

MUSEU DE L'ERÒTICA BARCELONA

La Rambla, 96 bis
08002. Barcelona

Telèfon: 93 318 98 65

Web del Museu de l'Eròtica: http://www.erotica-museum.com/

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X