Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Palau Güell celebra el seu 30è aniversari com a Patrimoni Mundial

27 de novembre de 2014

El Palau Güell celebra els 30 anys de la seva inscripció com a Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional.

I per celebrar aquest aniversari tant especial, el dia 28 de novembre tindrà lloc l'acte de commemoració a l'espai de golfes. Dues conferències gratuïtes serviran per a difondre a la ciutadania aquesta obra mestra.

El valor universal del Palau Güell, primera obra moderna a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO
A càrrec de l'arqueòleg i consultor en  Patrimoni Mundial Amilcar Vargas.
18 h

El Palau Güell es va convertir el 1984 en una de les primeres obres modernes en ser inscrita a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO, amb menys de cent any des de la seva construcció, va representar el reconeixement a l'enorme contribució tecnològica, creativa i artística d'Antoni Gaudí a l'arquitectura universal. Es va convertir, a més, en el primer lloc inscrit a Catalunya i va formar part de la primera inscripció de llocs proposada per l'Estat espanyol, juntament amb l'Alhambra, de Granada, entre d'altres.

La conferència pretén explicar quines van ser les aportacions de Gaudí que van obrir el camí per tal que el patrimoni modern fos considerat d'un valor universal excepcional i mereixedor del més alt nivell de protecció que un monument pot assolir. A més, es donarà a conèixer el que representa formar part d'aquesta llista, el significat del valor universal excepcional i com es pot ser part activa en la conservació, valoració i difusió d'aquest tipus de béns, dels quals Catalunya en té una vasta riquesa.

El Palau Güell, un edifici universal
A càrrec de l'arquitecte i cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, Joan Closa.
18:30 h

La conferència desenvoluparà algunes de les característiques d'aquesta primerenca obra arquitectònica executada pel genial arquitecte, i la seva relació amb el context més proper, tant en els valors de l’arquitectura posterior com en l’àmbit de l'arquitectura catalana, europea i mundial, on l'edifici marca una nova manera d'entendre aquesta disciplina.

A les 19 h tindrà lloc un col·loqui amb torn de paraules.

Un pasado con futuro. De la arqueología al Patrimonio Mundial
Presentació i projecció del documental a càrrec de la doctora en HistòriaAlicia Castillo.
19:30 h

Aquest documental ha estat possible gràcies als resultats d’un projecte d’investigació liderat per la Universitat Complutense de Madrid. Els espais que es mostren, juntament a les entrevistes que es realitzen, en són una "petita gran prova" de la riquesa patrimonial existent a l’Estat espanyol i, en conseqüència, de la importància que en té l’adequada gestió i ús per a la millora de la vida quotidiana. 

L'aforament és limitat. Cal fer la reserva prèvia a 934 725 775 palauguell@diba.cat

L'altre iniciativa que portaran a terme per celebrar aquest aniversari és incrementar el període de portes obertes en l'horari d'hivern (els mesos de novembre i desembre). Així ara es podrà accedir al Palau Güell de manera gratuïta tots els diumenges des de les 14:30 h i fins a les 17:30 h (les últimes entrades per accedir a l'edifici s'entregaran a les 16:30 h).

El primer diumenge de cada mes es seguiran donant entrades gratuïtes – fins esgotar les

PALAU GÜELL

Nou de la Rambla, 3 – 5
08001. Barcelona

Telèfon: 93 472 57 75

Web del Palau Güell: http://www.palauguell.cat

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X