Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Palau Moja rep la certificació de gestió sostenible “Biosphere Discover”

20 de juny de 2017

El projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House”, l’espai de promoció del patrimoni cultural, material i immaterial de Catalunya, ha estat reconegut amb la certificació de gestió sostenible Biosphere Discover, en reconeixement al seu compromís amb la gestió de tots els aspectes de la sostenibilitat relacionats amb l’activitat turística, des dels punts de vista social, ambiental, patrimonial i econòmic.

L’acte de presentació de la certificació “Biosphere Discover” ha comptat amb la presència de la gerent del Districte de Ciutat Vella, Mònica Mateos, del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, del director de Turisme i Esdeveniments de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Torrella, del president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, del president de l’instituto de Turismo Responsable, Tomás Azcarate i del president de l’empresa gestora del Palau Moja – Advanced Leisure Services – i vocal de la Junta d’Amics de La Rambla, Ángel Díaz.

El projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House”, al llarg d’aquest primer any de vida, s’ha convertit en un referent de La Rambla, tant per al visitant de la ciutat com per les persones que viuen a Barcelona. El seu concepte de Visitor Center 360º, on el visitant pot trobar productes i artesania lligats a Catalunya, conèixer la història del territori i els principals indrets del patrimoni, tastar alguns plats típics i, sobretot, conèixer allò que és possible visitar fora de Barcelona, està aconseguint que a poc a poc el Palau Moja es converteixi en un aparador del territori català a La Rambla.

La certificació Biosphere Discover, entregada per l’Instituto de Turismo Responsable, una entitat reconeguda per l’Organització Mundial de Turisme, la UNESCO i el Global Sustainable Global Council, l’organisme encarregat a escala mundial de supervisar aquest tipus de certificacions, identifica aquelles instal·lacions dirigides als visitants que tenen una especial cura i fomenten els diferents aspectes de la sostenibilitat en els seus procediments, mecanismes de funcionament i model de gestió i desenvolupament econòmic.

L’obtenció d’aquesta certificació per part del projecte Palau Moja. The Catalan Heritage House, la primera de la seva categoria al conjunt de Catalunya, s’emmarca en la seva estratègia de convertir-se en un referent de gestió turística privada al mig de La Rambla, ajudant a valorar el conjunt de l’oferta patrimonial de Catalunya, apropant-la als visitants de la ciutat i mostrant-la d’una nova forma als residents de la ciutat.

És també una clara aposta per part del projecte de sumar-se a l’estratègia turística de la ciutat de Barcelona, que ha pres, mitjançant el seu nou Pla Estratègic de Turisme 2020, la sostenibilitat en la gestió de tots els aspectes relacionats amb el turisme com a eix fonamental de l’evolució turística de la ciutat per als anys vinents, i que, a més a més, l’any 2011 va ser la primera ciutat del món en rebre la certificació Biosphere World Class Destination. La destinació Catalunya, també va ser la primera regió del món en obtenir la certificació Biosphere Destination, l’any 2015.

L’obtenció del certificat Biosphere Discover reforça l’estratègia que el projecte està desenvolupant de forma progressiva, en col·laboració amb Amics de La Rambla, per ajudar a realçar La Rambla com a espai singular i privilegiat de la ciutat de Barcelona, i com a “una gran (des)coneguda” que val la pena visitar, entendre i veure amb uns altres ulls. Aquesta estratègia es vol emmarcar dins les mesures que, des del districte de Ciutat Vella s’estan treballant en el Pla de Desenvolupament Econòmic Ciutat Vella 2016-2021, on la línia estratègica 12 contempla treballar per l’aplicació d’un segell de turisme sostenible al districte a través de la implementació pilot dels paràmetres del segell Biosphere Barcelona i de la coordinació d’aquest segell amb altres iniciatives relacionades amb la sostenibilitat i les bones pràctiques empresarials.

Amics de La Rambla vol felicitar al Palau Moja per aquesta certificació i vol aprofitar per animar a altres associats a seguir aquesta línia de treball que ens ha de permetre convertir La Rambla en un referent en allò que a la gestió responsable del turisme es refereix.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X