Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Port de Barcelona organitza una nova edició de Nadal al Port al moll de la Fusta

23 de novembre de 2021

• La tercera edició de l’esdeveniment nadalenc se celebrarà del 9 de desembre al 6 de gener al Port Vell.

• El 9 de desembre tindrà lloc l’encesa de llums i la preestrena d’una de les peces de l’òpera del Liceu, “La gata perduda”,co-creada amb les escoles de música i entitats del barri del Raval.

Del 9 de desembre al 6 de gener, el moll de la Fusta acollirà la tercera edició de “Nadal al Port” sota l’eslògan “Nadal a Bon Port”. El Port de Barcelona se suma,  un any més, a l’àmplia oferta nadalenca de Barcelona amb “els objectius de contribuir a la represa econòmica, social i cultural de la ciutat; consolidar el moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat i fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania”. Així ho ha expressat el seu president i membre del Consell Assessor de La Rambla, Damià Calvet, en la presentació de l’esdeveniment.

Un gran espectacle de llum per terra i mar

Més de 85.000 llums led compondran la il·luminació nadalenca d’enguany al moll de la Fusta. S’instal·larà una espectacular il·luminació zenital al llarg del moll que, juntament amb la bola de Nadal transitable pel seu interior, seran els elements centrals d’aquesta edició, oferint cada vespre, un espectacle lluminós al ritme de la música. Grans motius nadalencs led d’accés i trànsit pel recinte i una elegant il·luminació dels fanals al moll del Dipòsit i al passeig Joan de Borbó completaran la il·luminació terrestre.

A la banda marítima, un pessebre i l’Estel d’Orient il·luminaran la làmina d’aigua mentre que, atracats al moll de la Fusta, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, estaran engalanats per a l’ocasió i es podran visitar.

Entreteniment, divulgació i solidaritat

A més de l’espectacular il·luminació, enguany “Nadal al Port” recupera el mercat de comerç i gastronomia, així com la roda de 65 metres d’alçada i el carrusel tradicional, entre d’altres.

Esdevindrà també un punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris veïns al Port de Barcelona, les quals ompliran l’escenari amb diferents actuacions durant tots els dies.

També hi haurà lloc per a la divulgació i per a la solidaritat, ja que el Port de Barcelona i la seva Comunitat Portuària aproparan l’activitat portuària als infants a través de diverses iniciatives. Els més petits podran aprendre com es recullen els residus de les aigües del Port o convertir-se en estibadors movent contenidors de mercaderies.

Així mateix, el Contenidor Solidari, la campanya que cada any organitza la Comunitat Portuària de Barcelona per recaptar aliments per a persones necessitades, tindrà en aquesta ocasió una presència destacada al “Nadal al Port”. La idea és apropar als ciutadans aquesta campanya solidària, que se celebra per setzè any consecutiu, per aconseguir el màxim d’aportacions econòmiques que es transformaran en aliments al “Banc dels Aliments”. La recaptació es farà exclusivament online (http://www.portdebarcelona.cat/ca/web/autoritat-portuaria/rsc) i els visitants de la fira trobaran les instruccions per poder fer les seves aportacions al contenidor instal·lat al moll de la Fusta.

Encesa de llums

La tradicional encesa de llums tindrà lloc el 9 de desembre a les 18.00 hores i serà l’escenari de la preestrena de l’òpera del Liceu co-creada amb el barri del Raval, “La gata perduda”, interpretada per associacions i entitats del barri veí. Un esdeveniment que també comptarà amb actuacions al Pailebot Santa Eulàlia i la mateixa encesa de llums a càrrec d’un grup de nens.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X