Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Programa Prometeus comença a donar fruits

31 de maig de 2021

El Programa Prometeus va néixer al Raval fa poc més de quatre anys. Impulsat per “AEI Raval” i el diari “El Raval” i amb la col·laboració municipal del departament d’educació, el projecte va néixer amb la intenció d’ajudar als alumnes de batxillerat dels instituts públics del barri (Milà i Fontanals i Miquel Tarradell) perquè accedissin i culminessin amb èxit estudis universitaris.

El projecte va ser batejat com Prometeus agafant el nom del personatge de la mitologia grega que va pujar a l’Olimp per robar el foc als Déus i baixar-lo a la terra per ajudar als homes. Seguint aquest exemple de transmissió generosa del coneixement, el projecte convida als alumnes participants a comprometre’s amb el barri a “retornar al barri” l’ajuda rebuda ajudant als alumnes de les futures generacions.

El projecte ha anat creixent aquests quatre anys i ja compta amb un grup motor ampli en el qual participen AEI Raval, el diari El Raval, el Districte de Ciutat Vella, l’IMEB, el Consorci d’Educació, l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Miquel Tarradell, i les universitats públiques de Catalunya (UB, UAB, UPF i UPC). El projecte compta amb el finançament de Foment de Ciutat mitjançant el Pla de Barris.

Quatre anys després de l’inici del projecte, a finals d’aquest curs, el projecte comptarà amb la primera promoció de graduats Prometeus.

Actualment hi ha 65 alumnes Prometeus al Raval i està previst que s’incorporin entre 15 i 20 nous Prometeus (tot depèn de les proves d’accés que han començat avui).

Un dels factors que dificulten l’accés dels joves del Raval als estudis universitaris és l’entorn social en el qual es mouen. Un entorn menys favorable que el que els alumnes troben en altres barris amb moltes famílies sense membres amb estudis universitaris, amb moltes famílies que desconeixen les possibilitats i ajudes que el sistema ofereix, amb moltes famílies amb urgències econòmiques que impulsen als mes joves a deixar els estudis i buscar un treball per ajudar a casa... etc... És per aquest motiu que la difusió d’aquest projecte és molt important.

Mantenir aquest projecte i aconseguir altres fites com la integració laboral dels alumnes graduats, requereix també la implicació d’empreses, institucions i particulars que tinguin la voluntat de participar.

Adjuntem un pdf que explica el procés i us animem a sol·licitar més informació si creieu que podeu aportar alguna cosa al projecte.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X