Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El projecte Biosphere Rambla fa els primers passos

22 de maig de 2019

Amics de La Rambla va organitzar ahir una reunió per presentar el projecte Biosphere Rambla als seus associats i començar a treballar amb ells per aconseguir una millora en sostenibilitat. La reunió va comptar amb la presència de Tomás Azcárate, president del Instituto de Turismo Responsable, associació que promou el turisme responsable i gestiona la certificació Biosphere, i de Xavier Suñol, director de turisme de l’Ajuntament de Barcelona i responsable del projecte Barcelona Turisme Sostenible.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere  i la certificació Biosphere reconeixen aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

Cada vegada són més les persones que viatgen les que es decanten per ofertes turístiques que generin un impacte positiu a la ciutat i siguin respectuoses amb la població local, l’entorn ambiental i l’ús eficient dels recursos.

Tant el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere com la Certificació Biosphere  es basen en un manual de bones pràctiques que recull en els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Amics de La Rambla vol que La Rambla sigui un territori especialment sensible a la sostenibilitat turística i, per aquest motiu, ha decidit liderar aquest projecte en col·laboració amb l’Instituto de Turismo Responsable i l’Ajuntament de Barcelona. Per aconseguir aquest objectiu, és imprescindible també el compromís del màxim d’empreses i entitats del territori. De moment ja hi ha establiments que han iniciat aquest camí i la primera certificació Biosphere del territori la va aconseguir el Palau Moja l’any 2017.

El saló Orwell del Restaurant Moka, un dels establiments que ha decidit adherir-se al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, va acollir la reunió.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X