Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Restaurant La Pau omple de vida, de bona cuina i d'oportunitats el Passatge de la Pau

4 d'octubre de 2022

El restaurant La Pau, al carrer Anselm Clavé 19, és el primer Projecte de restauració a Barcelona de la fundació El Llindar. Aquesta escola de noves oportunitats ha creat el restaurant La Pau amb l’objectiu d’oferir una experiència laboral a joves que estan exclosos del sistema educatiu i social. Els treballadors del restaurant La Pau han sigut alumnes de l’escola – restaurant El repartidor de l’Hospitalet de Llobregat i comencen la seva vida professional treballant en aquest nou restaurant.

Amb l’impuls del nostre soci Enjoy Barcelona (gestors d’espais urbans), el restaurant La Pau ofereix formació i inserció laboral en un dels llocs més singulars de la ciutat: el passatge de la Pau. Aquest nou restaurant aporta un valor social, cultural, gastronòmic i urbà al barri de la Mercè del que aspira a convertir-se en un element dinamitzador.

La proposta gastronòmica del restaurant La Pau es centra en la cuina catalana recuperant plats del receptari tradicional i treballant amb productes de proximitat. La Carta ha estat dissenyada per José Santiago – xef executiu del grup Tragaluz – i supervisada pel cap de cuina Xavi del Amor.

Destaca la interpretació que fan de l’esqueixada de bacallà, la flor de carbassó farcida de formatge Tou de til·lers i girella a la planxa, la ventresca de tonyina amb escabetx suau de cítrics i verduretes o l’arròs de gamba vermella i botifarra del perol. De dilluns a divendres, el restaurant La Pau ofereix l’opció de Plat del dia (plat, postres i beguda) a un preu  de 10,50 €.

Un passatge d’oportunitats de futur: d’alumnes a treballadors

El projecte neix amb l’impuls d’Enjoy Barcelona i obre una nova via de financiació pròpia. El restaurant ofereix noves oportunitats  pel seu alumnat que així donen el primer pas en el mon laboral al temps que milloren la sostenibilitat econòmica de l’entitat. Els joves treballadors es divideixen entre la cuina – de la mà del xef Xavi del Amor- i la sala – monitoritzats pel cap de sala Moisés Masias-. L’equip està format per 14 joves de diferents nacionalitats i orígens socioculturals que s’uneixen per oferir una experiència amb ànima, compromís i excel·lència.

Aquest propòsit social del restaurant La Pau es fa palès en la decoració de l’espai a on es recullen frases que recullen els sentiments dels alumnes de El Llindar després del seu pas per l’escola.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X