Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Tablao Flamenco Cordobés inaugura un mural de l'artista Fert dedicat als seus fundadors

3 de gener de 2023

El Tablao Flamenco Cordobés ha inaugurat avui un mural artístic de l’artista català Fert. El mural és una nova aposta de l’emblemàtic establiment per la cultura i per la dinamització de la vida cultural a La Rambla.

El Tablao no va poder celebrar el seu 50è aniversari l’any 2020 a causa de la pandèmia. Després de pràcticament dos anys de tancament forçat, el Tablao Flamenco Cordobés celebra, amb la inauguració d’aquest nou atractiu cultural per La Rambla, el seu 50 + 3 aniversari.

En el mural s’homenatja als fundadors del Tablao Flamenco Cordobés: el guitarrista Luis Adame (nom artístic de Luis Pérez) i la bailaora Irene Alba. La seva presència a La Rambla, reivindica el flamenc com a part de la cultura catalana, molt present sobretot a Ciutat Vella.

El mural és una obra de FERT, nom artístic de Jordi Comas, artista urbà originari de Figueres. L’any 2008 va començar a crear intervencions a l’espai urbà i ha realitzat murals als Estats Units i a diferents països d’Amèrica del Sud i Europa.

Graduat en Arts Aplicades al Mur, ha dedicat la seva vida a la producció de murals a gran escala. Ha realitzat encàrrecs i performances per a companyies tan importants com Coca Cola Company, Nike Espanya, Casa Decor Barcelona, City of Miami, La Roca Village, Beefeater, Festival Sonar Barcelona, A.C Quito (Equador), Lime, ATRESMEDIA, GSK, Vice, Magazine, Wallapop, Museu de l'Empordà o Cupra.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència dels homenatjats, Luís Adame i Irene Alba, del primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i d’una gran representació d’entitats culturals i socials de la ciutat.

El Tablao Flamenco Cordobés és un dels tablaos més importants del món segons la crítica flamenca i els coneixedors d’aquest art. Actualment, l’emblemàtic Tablao segueix en mans de la família fundadora i està dirigit des de fa 20 anys per Maria Rosa Pérez Casares, filla de Luis i Irene.

La programació del Tablao té habitualment en cartell els noms més destacats del panorama flamenc actual. Actualment, l’estrella convidada de l’espectacle és el bailaor català David Romero, guanyador del premi Desplante del Festival Internacional del Cante de las Minas 22. L’artista estarà al Tablao Cordobés fins al dia 8 de gener.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X