Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Enric Crous i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona distingits amb la Creu de Sant Jordi

4 d'abril de 2014

El vicepresident quart d'Amics de La Rambla, Enric Crous i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

El govern de la Generalitat de Catalunya va decidir el passat dimarts 1 d'abril, concedir la Creu de Sant Jordi 2014 a 27 persones i 15 entitats.

A banda de l'Enric Crous, també han estat guardonats l'escriptor Jaume Cabré, l'escriptor Suso del Toro, l'actriu Vicky Peña, el periodista Josep Marti i Marti,el compositor Xavier Berenguel; la fotoperiodista Joana Biernés; el filòleg José Manuel Blecua; la jurista Alegría Borràs; el promotor cultural Josep Maria Busquets; l'agent comercial Aureli Casabona; el cartellista Macari Gómez; la pedagoga Rosa Gratacós; el farmacèutic Joan Josep Guinovart; el sacerdot Joan Llort; el fotògraf Marià-Ignasi Marroyo; el geògraf Ricard Masó; la joiera Rosa Maria Oriol; l'editor Lluís Pagès; el promotor cultural Francesc Panyella; el pedagog Enric Puig; el monjo i historiador Hilari Raguer; la promotora social Mercè Riera; el metge Josep Maria Sala i Xampeny, i el realitzador de televisió, Sergi Schaaff.

A més, també es va aprovar atorgar aquesta distinció, a títol pòstum, al promotor social Lluís Martí i Bosch i el pallasso Joan Montanyès, "Monti", que van morir l'any passat.

I en el apartat d'entitats, a banda de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, també han estat guardonades aquestes entitats: els sindicats CCOO i UGT, el Casino Llagosterenc, la Coral Llessamí, Els Pescadors de l'Escala, la Federació d'Ateneus de Catalunya, la Federació de la Salut Mental de Catalunya, la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia, la Fundació Vidal i Barraquer, l'Institut d'Estudis Penedesencs, l'Institut Pere Mata, l'Organització Catalana de Trasplantaments, i la Societat Coral Diana.

Des d'Amics de La Rambla volem felicitar a totes les persones i entitats distingides i, molt especialment, al nostre vicepresident, Enric Crous i a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, sòcia de la nostra entitat i Ramblista d'Honor.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X