Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festa del Roser 2020

25 de setembre de 2020

Arriba la Festa del Roser, la festa de La Rambla i sense deixar la seguretat i la responsabilitat de banda, Amics de La Rambla proposa aquest any un programa festiu adaptat a les noves circumstàncies, el qual manté tota l'essència de la Festa i reivindica, de nou, La Rambla com espai de tradició, cultura i flors, a la ciutat.

La 58 edició de La Festa del Roser se celebrarà del 3 al 7 d'octubre i girarà entorn de tres de les activitats més populars i tradicionals de la Festa i que es poden realitzar sense risc per als participants: "La Rambla en flor" - l'exposició de decoracions florals a les façanes i espais emblemàtics del passeig-; "Una flor, un desig" - la singular acció floral que omple de milers de roses una gegantina cargolera instal·lada a La Rambla-; i les visites i rutes a espais i racons singulars de La Rambla.

"La Rambla en flor"

Amb l'objectiu posat en mantenir la Festa del Roser com activitat destacada d'apropament entre els barcelonins i La Rambla, el programa de la Festa d'aquest any ens proposa un nou passeig per l'original exposició que converteix les façanes de la Rambla en originals suports de composicions florals de tota mena. Artistes consagrats de l'art floral i estudiants d'aquesta disciplina exposen durant la Festa del Roser les seves obres a la vista de tots els ciutadans que pugen i baixen per La Rambla, reivindicant amb aquesta exposició, la flor i la tradició floral com a símbol d’identitat del passeig.

Totes les obres ocupen espais de façanes i balcons d'edificis de La Rambla, i també d'alguns monuments i atraccions, configurant un acolorit i sorprenent bulevard florit. Les obres s'escampen al llarg i ample de La Rambla, des de Las Golondrinas al Centre Comercial El Triangle, passant per l'Arts Santa Mònica, el Palau Marc, el Garatge Atarazanas, l'Arts Santa Mònica, el Museu de Cera, el Centro Galego de Barcelona, el Passatge Bacardí, el Palau de la Virreina, la Fira de Nova Artesania o  el Palau Moja. També es podran visitar els jardins de la Casa Ignacio de Puig i el de l’Ateneu Barcelonès.

A més, com és tradicional, el Gremi de Floristes de Catalunya té prevista una intervenció especial a la Rambla de Canaletes, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins farà una espectacular intervenció a La Rambla Santa Mònica i el grup de Catifaires del Raval tornarà a reproduir amb flors, el Mosaic que Joan Miró va dissenyar per encàrrec de l'Associació d'Amics de La Rambla, al Pla de l'Os.

Aquesta activitat, organitzada per Amics de La Rambla amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Catalunya i de l'Escola d'Art Floral i Paisatgisme és gratuïta com la resta de les del programa de la Festa del Roser.

"Una flor, un desig"

I juntament amb "La Rambla en flor", l'acció floral "Una flor, un desig" tornarà a ser, també, l'altra activitat destacada de la Festa d'aquest any. En aquesta ocasió, l'acció floral vol convertir-se en un homenatge a totes les persones que treballen en la sanitat i per aquest motiu, les roses que s’oferiran als ciutadans perquè les dipositin a la cargolera seran de color blanc.

Com és tradicional, la instal·lació protagonista d’aquesta ofrena, la cargolera gegant de vímet, de 4 m d'alçada x 1,5 m d'amplada, s’ubicarà davant del Palau de la Virreina. Allà, el dissabte, 3 d'octubre, a partir de les 11 del matí es repartiran 4.000 roses a tots els ciutadans que vulguin deixar el seu desig en ella.

Aquesta és el vuitè any consecutiu que es realitza aquesta acció floral convertida ja en una activitat de referència de la Festa del Roser. "Una flor, un desig" ha unit la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, i ha aconseguit que l'ofrena a la Mare de Déu del Roser, patrona de les floristes, sigui avui dia, un acte de participació ciutadana.

Rutes i visites

La Festa del Roser 2020 manté, també, les rutes i visites a edificis i institucions emblemàtiques de La Rambla, a través de les quals es convida als barcelonins a descobrir no només el patrimoni arquitectònic i cultural del passeig, sinó també a conèixer les moltes històries i secrets que guarden aquests racons del carrer més emblemàtic de la ciutat.

A la proposta d'aquest any, trobem visites a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, al Tablao Flamenco Cordobés i a les exposicions de l'Arts Sant Mònica i la Virreina, i rutes guiades per descobrir La Rambla a través dels ulls d'escriptors de totes les èpoques (diumenge, 4 d'octubre ales 10.30 h) o de la mà d'alguns dels seus visitants més il·lustres, com Rubén Darío, Alexander Fleming, Stephen Hawking, Sissi Emperadriu, Albert Einstein, Madonna, Ocaña, Buffalo Bill o La Monyos (Diumenge, 4 d'octubre a les 17.00 h).

El calendari detallat de les visites i rutes, així com el seu horari el podeu trobar a https://www.amicsdelarambla.cat/cat/festa-del-roser.html (totes les visites són gratuïtes i algunes poden requerir inscripció prèvia).

A aquesta oferta, també se sumen entrades gratuïtes per al Museu Marítim de Barcelona, el Palau Güell, l’Aquàrium de Barcelona, entrades amb descompte al Big Fun Museum, un recital de chanson française a la Biblioteca del Gòtic Andreu -Nin, un concert i  portes obertes al Museu de l’Eròtica i per a totes les Roses que del 3 al 7 d'octubre s'apropin al Teatre Poliorama per gaudir de qualsevol de les dues obres programades, "De mares i filles" o "Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers".

La cultura i el lleure sempre presents a La Rambla tornaran, doncs, a viure's intensament durant la Festa del Roser d’enguany i des d'Amics de La Rambla s'ha treballat perquè resulti a més d'atractiva, una festa segura per a tots els que participin.

Esteu tots convidats!

Més Informació i activitats

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X