Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes del Roser 2008

8 d'octubre de 2008

Podria sonar a tòpic però no ho és. Els que han participat, i han estat molts, ho poden certificar. Les Festes del Roser 2008 celebrades del 3 al 7 d’octubre han estat un èxit de participació i organització.

La popular i reconeguda cuinera, Carme Ruscalleda, ja preveia en el seu pregó uns bons ingredients per a una festa deliciosa: un passeig que enamora, un programa ple d'activitats engrescadores i moltes, moltes ganes de passar-ho be. La gent de la Rambla han estat conscients de tot això i han cuinat una festa que ha deixat un excel•lent sabor de boca a tots els que l'han tastat.

El programa d'enguany ha incorporat noves activitats que sumades a les ja tradicionals han proporcionat quatre dies de festa i gresca per als veïns, amis i comerciants de La Rambla.

Així a cites tan populars com la xocolatada o el cercavila, la mostra de bolets o la paella popular s'han sumat convocatòries tan atractives com un taller de cuina per a nens al Mercat de la Boqueria o un sobre vaixells al Museu Marítim, també adreçat als més petits. Innovadora també, l'activitat batejada com a "Detectius per un dia" que convidava a pares i fills a localitzar dins del mateix Museu, un bergantí-goleta, suposadament robat la nit anterior.

Per als grans, a més de sardanes, teatre, esports, musica o la tradicional fira divulgativa de tradicions, es van programar noves i interessants activitats, com una visita guiada al Palau Güell, el majestuós edifici del carrer Nou de la Rambla, 3-5, projectat per Antoni Gaudí. Amb motiu de la Festa Major de la Rambla, Barcelona ha gaudit, també d'una jornada de portes obertes al Jardí del Baluard, l'espai enjardinat situat damunt les muralles de St. Policarp, i que havia estat part del sistema defensiu de la ciutat.

El gran colofó final a aquestes fetes va ser, com és tradicional el Sopar de Ramblistes en el que el Primer Tinent d'Alcalde de Barcelona, Carles Martí, el periodista, Josep Cuní i la Farmàcia Aguilar de La Rambla van rebre el guardó de Ramblistes d'Honor 2008.

El sopar, al que van assistir entre altres autoritats, el Molt Honorable Pasqual Maragall, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i la regidora del Districte, Itziar Gonzàlez va acabar amb un fort aplaudiment per a tots els guardonats i homenatjats i amb el desig que el proper any les Festes del Roser tinguin com a mínim, tan èxit com les d'aquest 2008.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X