Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes del Roser 2010

8 d'octubre de 2010

La Rambla ha viscut aquests dies la seva Festa Major amb una sèrie d’actes populars organitzats per l’Associació d’Amics de La Rambla. Castells, gegants, capgrossos i música han convertit per un dies La Rambla en un espai on la festa s’ha barrejat amb el civisme i les ganes de gaudir del carrer.

La Festa Major de la Rambla va arrancar divendres 1 d’octubre amb el pregó que Federico Mayor Zaragoza ens va regalar. Un pregó que servia de tret de sortida per un seguit d’activitats on la tradició es trobava amb noves activitats que s’han incorporat al programa de festes.

Entre les tradicions no podia faltar la cercavila amb els gegants de la Plaça Nova, el Cucut i els capgrossos de La Rambla (el venedor de diaris, la florista, la venedora de la Boqueria i el ocellaire). També han estat fidels a la seva cita la xocolatada organitzada pel Cafè de l’Òpera, la ofrena floral a la Mare de Déu del Roser o el sopar de Ramblistes d’Honor en el que aquest any van distingits amb el guardó Federico Mayor Zaragoza, Jamboree i M. Dolors Álvarez.

Entre les activitats noves hi ha que destacar l’èxit de la primera actuació dels Castellers de Barcelona a La Rambla i el concert que ens va oferir el Jamboree per celebrar el seu 50e aniversari. The Jamboree Gospel Singers van fer tremolar la Plaça Reial amb el seu gospel contemporani.

La actuació de la Guàrdia Urbana muntada que ens va oferir un concert de música popular i una impactant exhibició de doma de cavalls al Pla de l’Os, va convertir-se en un dels actes més seguits de la festa.

El mètode Grönholm al Poliorama i la Fira Nova d’Artesania han completat el programa de festes d’enguany.

Han estat uns dies de festa pels que vivim i treballem a La Rambla i per tots aquells – que son molts – que ens visiten. La Rambla ha esdevingut, un cop més, un punt de trobada, un espai compartit per viure les Festes del Roser amb intensitat.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X