Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Ha arribat el Nadal a La Rambla de les flors!

28 de novembre de 2018

Flors Maria, la parada de flors número 7 de La Rambla, ha canviat avui la seva decoració per donar la benvinguda al Nadal.

Aquesta decoració de Flors Maria és un projecte impulsat per Amics de La Rambla i que té com a objectiu promoure i preservar el comerç de flors a La Rambla. El projecte “Les Flors, a la Rambla!” recupera la parada de flors número 7 de La Rambla – Flors María -, tancada després de la jubilació del senyor Joan, per convertir-la en un altaveu per difondre l’art floral i la cultura de la flor i en un lloc on formar-se en l’ofici de florista.

Les Flors, a La Rambla

El projecte “Les Flors, a La Rambla”, presentat dins del marc de l’any del Comerç i la Cultura, vol ser una eina de promoció de la tradicional venda de flors a La Rambla i també vol promocionar la cultura de la flor i l’art floral, fent servir el passeig més emblemàtic i visitat de la ciutat, com a plataforma de visibilització de la cultura de la flor.

“Les Flors, a La Rambla” és un projecte amb una component comercial (vol funcionar com a un reclam per la venda de flors a La Rambla i afavorir a la resta de parades de flors de La Rambla), una component cultural (mitjançant cursos que fomentin la cultura i l’art floral) i una component social (amb formació i contractació).

Coincidint amb la Festa del Roser es va decorar amb art floral la Parada de Flors número 7  transformant-la en un espai / monument que fomenta l’art floral i la tradició de la venda de flors a La Rambla.

Per tal de que aquesta decoració no tingués un caràcter efímer com la resta de decoracions de la Festa del Roser, Amics de La Rambla va voler donar continuïtat al projecte i, per aquest motiu, es va incloure el manteniment de la decoració fins a finals del 2018.

Aquest manteniment va a càrrec de persones contractades després d’un curs de formació. El manteniment de la decoració floral dona continuïtat a la promoció esdevenint un reclam en benefici de la resta de floristeries del passeig.

“Les Flors, a La Rambla!” és un projecte d’Amics de La Rambla que compta amb la col·laboració de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, El Gremi de Floristes de Catalunya, Impulsem,  l’Escola de Disseny Floral de Catalunya, la Fundació Tot Raval i el Mercat de la Boqueria.

Una tradició que hem de preservar

La venda de flors a La Rambla és una de les tradicions més estimades de Barcelona. Encara que hi ha constància de venedores de flors a La Rambla des del segle XIII, les primeres parades de flors són de l’any 1853. Al principi eren taules que es muntaven i desmuntaven el mateix dia i amb el pas dels anys es van convertir en fixes.

Les flors de La Rambla, les parades de flor i les floristes han sigut motiu d’inspiració per a escriptors i artistes. Josep M. de Sagarra hi va escriure la més famosa de les seves comèdies “La Rambla de les Floristes” i Federico García Lorca va dedicar l’estrena de “Doña Rosita La Soltera” a les floristes de La Rambla.

"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or." Josep M. de Sagarra. La Rambla de les floristes

"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona. Como una balanza, la Rambla tiene su fiel y su equilibrio en el mercado de flores, donde la ciudad acude para cantar bautizos y bodas sobre ramos frescos de esperanza y donde acude agitando lágrimas y cintas en las coronas para sus muertos. Estos puestos de alegría entre los árboles ciudadanos son como el regalo del ramblista y su recreo, y aunque de noche aparezcan solos, casi como catafalcos de hierro, tienen un aire señor y delicado, que parece decir al noctámbulo: ‘Levántate mañana para vernos; nosotros somos del día’. Nadie que visite Barcelona puede olvidar esta calle que las flores convierten en insospechable invernadero... ". Federico García Lorca. Discurs amb motiu de l’estrena de Doña Rosita La Soltera

 Les flors de La Rambla han acompanyat el dia a dia de  moltes generacions de barcelonins omplint de color,  d’olors i de vida el centre del passeig més important de la ciutat. És tan impensable La Rambla sense flors com una Barcelona sense La Rambla. I si volem mantenir-la,  si volem que les flors continuïn omplint de joia a passejants, badocs, compradors, veïns i visitants, els barcelonins hem d’implicar-nos. Hem de comprar més flors i, sempre que sigui possible, hem de fer-ho a La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X