Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Habitatges de protecció oficial a la Plaça de la Gardunya

20 de març de 2015

A la nova Plaça de la Gardunya està previst un edifici de pisos projectat per l'arquitecta Carme Pinós amb façana a la mateixa plaça i als Jardins Dr. Fleming. Aquest pisos seran de protecció oficial en dret de superfície (de 75 anys).

En total es projecten 39 habitatges dividits en tres escales (una de planta baixa i 4 pisos d'alçada i dues de planta baixa i 5 pisos d'alçada). La superfície útil dels habitatges està entre els 60 i els 85 metres quadrats (i hi ha de 2, 3 i 4 dormitoris. El 80% dels habitatges són de Protecció Oficial de Règim General i el 20% restant són habitatges de Protecció Oficial de Preu Concertat.

Està previst que les obres comencin al primer trimestre de 2016 i el lliurament de claus està prevista pel 2017 (primavera).

Com són de protecció oficial, cal seguir un procés per poder accedir:

1. Cal inscriure's des del 20 de març fins al 12 de maig de 2015 a les 14h.
2. La relació provisional de persones admeses estarà exposada des del 13 de maig fins al 18 de maig. En aquest període es podran presentar reclamacions.
2. La relació definitiva de persones admeses es farà pública el dia 20 de maig de 2015.
3. La celebració del Sorteig públic es realitzarà el 27 de maig de 2015.

Si esteu interessats podeu us podeu adreçar a l'oficina d'informació que hi ha a la mateixa plaça de la Gardunya amb els següents horaris: De dilluns a divendres d'11 a 13 h i de 16 a 19 h. Els dissabtes estaran d'11 a 13 h. Si voleu més informació també podeu trucar al 686 49 12 44.

Que és un habitatge en Dret de Superfície?

L'habitatge en dret de superfície és un sistema de tinença intermitja entre el lloguer i la compra tradicional. El sòl continua sent propietat de l'Ajuntament, i el vol (edifici) de cada
superficiari durant 75 anys
És un contracte a 75 anys, ampliable a 90, per tant dóna més seguretat i estabilitat que en un lloguer. A banda, un lloguer no és transmissible i el dret de Superfície, es pot vendre (a un preu establert, per uns càlculs, en funció dels anys que resten per acabar el contracte). El dret de superfície es pot heretar. En el Dret de superfície adquireixes la propietat del'habitatge durant 75 anys ampliables a 90. En el cas de no poder pagar les quotes ( per falta de feina o altres motius), s'extingeix el contracte. L’Ajuntament es quedaria amb l'habitatge retornant part dels diners al comprador.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X