Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Homenatge d'Enric Pantaleoni a Maria Dolors Álvarez

1 d'octubre de 2020

Barcelona, 24 de setembre de 2020

Avui, que fa sis mesos que ens va deixar  la Maria Dolors Álvarez,  m’agradaria rendir-li homenatge explicant que va significar per La Rambla i per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla.

L’any 1984, amb Joan Deulofeu com a president de l’Associació, vam escollir la Maria Dolors per portar la secretaria d’Amics de La Rambla. El moment no era fàcil, ni per La Rambla, ni per l’Associació, que necessitava impuls i professionalització. Des del primer moment, la Maria Dolors va demostrar que es creixia amb les dificultats i va liderar amb professionalitat, força, afabilitat i simpatia la transformació de La Rambla.

Sempre amb un somriure al llavis, la Maria Dolors es va enfrontar a les dificultats dels moments més convulsos de La Rambla i, al costat de la Mercè González, va aconseguir convertir l’Associació en l’entitat de referència dins el món comercial i ciutadà que és avui.

La Maria Dolors va ser la mà dreta dels diferents presidents d’Amics de La Rambla entre 1984 i 2010. Joan Deulofeu, Tristan Xancó, Ignasi Torralba i Ramon Lamazares van tenir la mateixa sort de treballar amb ella que vaig tenir jo. Recordo, sobretot, el seu lideratge en l’exitosa “Sí, Sí, Sí, La Rambla Sí” o quan La Rambla es va convertir en el “Meeting point” dels Jocs Olímpics del 92. La seva intel·ligència i la seva afabilitat van fer possible el que semblava molt difícil.

La seva passió per la música, una de les seves aficions, va regalar-nos magnífiques interpretacions que ens oferia amb motiu de la Festa del Roser a l’església de Betlem. Personalment sempre l’agrairé l’Ave Maria de Schubert que ens va regalar amb motiu del casament de l’Anna i el Toni.

La Maria Dolors Álvarez, que va rebre el guardó de Ramblista d’Honor l’any 2010, va ser sempre una ramblista de cor. La seva feina, la seva estima i la seva passió va fer possible una Rambla millor.

Finalment, volia enviar una abraçada molt gran al Raul, a l’Inma i a l’Isaac i agrair-los tot el temps de la Maria Dolors que La Rambla els hi va robar.

Enric Pantaleoni

 President d’Amics de La Rambla (1986-1993)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X