Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Hotels acollidors, hotels solidaris

23 d'abril de 2020

En el context de crisi sanitària provocada per la Covid-19 i, ateses les mesures preses per les administracions, el Gremi d’Hotels de Barcelona, ha refermat la col·laboració institucional amb totes les administracions pertinents, per prestar a aquestes el suport del sector hoteler de la ciutat per atendre totes les necessitats que esdevinguin oportunes.

En aquest sentit, el sector hoteler ha garantit que totes les persones que ho necessitin disposin d’allotjament a Catalunya, per mitjà d’una xarxa d’establiments hotelers que propiciaran allotjament a totes aquelles persones que ho necessitin, bé sigui per raons sanitàries, laborals, perquè no puguin marxar o altres.

Així mateix, ha posat en marxa el projecte “Hotel Salut” que té la missió de relaxar la manca de llits als hospitals de la nostra ciutat per poder atendre a tots els afectats per la Covid-19.

HOTEL SALUT

A Barcelona, el Consorci Sanitari de Barcelona ha posat en marxa el projecte “Hotel Salut”, que permetrà al sistema sanitari disposar d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus amb coronavirus que requereixin aïllament domiciliari i que, pel seu context familiar, no poden fer-ho en els seus propis habitatges.

El Cotton House Hotel és elprimer hotel on s’ha activat aquest projecte amb l’arribada dels primers pacients. Altres hotels com el Catalonia Plaza, també estàn acollint pacients lleus amb coronavirus.

En el cas del Cotton House Hotel, del qual són co-propietaris el socis d’Amics de La Rambla Jose María Trenor i Artemi Nolla, cal destacar que el personal que participa en l’operativa ha rebut ja formació específica per a la protecció de la seva salut, i que les empreses de neteja, bugaderia i càtering, que prestaran els serveis sota la coordinació de l'hotel, tenen àmplia experiència atenent el sector sanitari tant públic com privat.

En cas de ser necessari, s’afegiran els Hotels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, arribant a sumar més de 200 llits. El projecte s’ampliarà amb altres hotels en cas de ser necessari.

OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ DE L’HOTEL SALUT

Personal de Praktik Hotels en coordinació amb el Consorci Sanitari de Barcelona gestionarà l’Oficina Tècnica de Coordinació que s’ha creat per articular totes les necessitats d’aquest projecte i, serà l’òrgan encarregat de rebre i gestionar les peticions d’admissions per part d’Hospitals i Centres d’Atenció Primària en aquests hotels.

En aquest sentit, l’Hotel AC Victoria Suites serà la base on es recollirà tot el material que arribi o sigui donat per atendre les necessitats d’aquest projecte. També, en aquest establiment s’encarregaran de realitzar la formació de riscos laborals a les persones que s’incorporin per col·laborar en el projecte.

Totes aquelles persones o entitats que desitgin col·laborar i/o participar en el projecte “Hotel Salut”, poden contactar amb l’Oficina Tècnica de Coordinació per mitjà del correu electrònic info@saluthotels.com

Un cop finalitzat el projecte, tots els establiments participants seran sotmesos a un estricte procés de desinfecció.

SITUACIÓ DEL SECTOR I DELS SEUS TREBALLADORS

Per consciència col·lectiva, el sector hoteler ha treballat en el tancament ordenat de les seves instal·lacions. Aquest tancament progressiu s’ha articulat mitjançant les següents pautes:

- No acceptant noves entrades de clients fins que es normalitzi la situació.

- Recomanant als clients a avançar la seva sortida a la major brevetat possible, per retornar als seus domicilis.

- Que durant el temps que requereixi el punt anterior, els clients respectin les mateixes indicacions de limitació de la mobilitat que afecten al conjunt de la ciutadania.

Pel que fa als clients, s’ha garantit que totes les persones que ho necessitin disposin d’allotjament a Barcelona. La ciutat disposa d’una xarxa d’establiments hotelers que propiciaran allotjament a totes aquelles persones que ho necessitin, bé sigui per raons laborals, perquè no puguin marxar o altres. Aquesta oferta serà l’oportuna i necessària en tot moment.

Finalment, pel que fa als treballadors del sector, el Gremi d’Hotels de Barcelona vol reconèixer i agrair públicament l’esforç, la professionalitat, la col·laboració, l’organització i, sobretot, la gran humanitat que han demostrant aquests dies totes les persones que formen part del sector hoteler de Barcelona. El sector està treballant en l’articulació de fórmules de regulació d’ocupació, indispensables en el context actual, que garanteixin l’escenari més sostenible pels seus treballadors i empreses, que permetin una àgil tornada a la normalitat un cop s’hagi superat aquesta situació.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X