Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Joan Oliveras Bagués presenta el pla d'actuació d'Amics de la Rambla

20 d'abril de 2012

Ahir, dijous 19 d’Abril, Joan Oliveras Bagués, president de l’Associació d’Amics,Veïns i Comerciants de la Rambla, va presentar als mitjans de comunicació les línies estratègiques de la nova Junta Directiva de l’Associació.

Joan Oliveras, acompanyat de la Junta Directiva que presideix, va presentar un decàleg de punts que tenen com a objectiu aconseguir una reconquesta ciutadana de la Rambla. Amics de la Rambla te la intenció de que La Rambla, el carrer més emblemàtic de la nostra ciutat, recuperi el prestigi i el paper d’espai central a la vida de Barcelona.

Aquest és el compromís de la Junta Directiva d’Amics de la Rambla.

1. Treballar per tal de que la Rambla es consolidi com a passeig equilibrat entre el seu perfil d’espai d’impacte turístic, i el necessari impuls de la recuperació d’habitatge real.

2. Treballar pel reordenament del passeig central garantint-ne la dignificació i el requilibri entre l’activitat comercial i el gaudi del passeig ciutadà.

3. Treballar per al manteniment de la diversitat comercial, com a element de garantia de l’equilibri entre habitable i visitable.

4. Impulsar la redinamització social del passeig, a través d’accions que li retornin la seva vocació de centralitat barcelonina.

5. Establir les condicions, per a que, amb la col•laboració de les entitats idònies, La Rambla exerceixi un paper vertebrador d’eix de Ciutat Vella, actuant com a altaveu per a donar a conèixer i impulsar la riquesa cultural i comercial d’aquest entramat divers de la ciutat.

6. Treballar per tal de situar a l’Associació d’Amics de la Rambla com a un interlocutor civil de primer ordre, reforçant-ne la seva relació amb el teixit associatiu de l’entorn, la seva relació amb els ciutadans de Barcelona, i la seva visibilitat com a eina al servei dels veïns i del barri.

7. Treballar per tal de que l'urbanisme que aïlla a La Rambla de la seva connexió natural amb l’eixample i la Barceloneta, es reconsideri, i s’estableixi un pla de futur per a la seva solució.

8. Consolidar la participació de la Rambla com a eix amb vocació cultural, en la consolidació de Ciutat Vella com a Districte Cultural.

9. Impulsar les accions per tal de fer possibles a Ciutat Vella veritables clusters d’activitat econòmica que n’assegurin la seva recuperació, en col•laboració amb les entitats del barri

10. Impulsar de manera urgent el compromís de tots els grups municipals i el del govern de la ciutat, en la redacció i aprovació d’un pla d’usos específic de la Rambla, per a garantir-ne un espai normatiu que la preservi de la seva degradació i en projecti la fesomia del futur.

Joan Oliveras Bagués va anunciar que aquest darrer punt del decàleg, eina imprescindible per aconseguir la resta d’objectius, ja està en marxa. Amics de la Rambla ha aconseguit el compromís del govern de la ciutat, del Districte de Ciutat Vella i de tots els grups municipals, per portar a terme aquest pla d’usos de manera consensuada.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X