Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Boqueria homenatja a Jean-Louis Neichel

19 de desembre de 2022

Avui, 19 de desembre, el Mercat de la Boqueria ha homenatjat a Jean-Louis Neichel, fundador i xef del restaurant Neichel, en el marc d’’El Consell de Savis’, un cicle que reconeix la trajectòria de personatges destacats del món de la gastronomia barcelonina i catalana.

El cuiner, nascut a Estrasburg el 1948, va estudiar a Colmar i a Ribeauvillé i va treballar amb Alain Chapel a Lió, amb Georges Blanc a la Borgonya i amb Gaston Lenôtre a París. Neichel ha desenvolupat la major part de la seva vida professional a Catalunya: primer com a director i cap de cuina d’El Bulli, on va aconseguir la primera estrella Michelin, i després al restaurant que duu el seu nom, a Pedralbes, que va tancar l’any 2015.

A El Bulli intentava modernitzar i reinventar alguns plats, com per exemple, sopa de musclos al safrà. “Als anys 80, els periodistes parlaven molt bé de mi i això em va ajudar en el meu camí cap a Barcelona”, ha afirmat Neichel. Va ser un dels primers xefs que també era propietari del negoci i empresari. A més, també va ser precursor dels carrets de licors, de postres, de formatges… I, sobretot, dels menús degustació.

A més, també s’ha presentat avui la col·lecció privada de 1.500 figuretes de cuiners que ha cedit Neichel a la Boqueria, que es pot veure al costat del punt d’informació del mercat.

En acabar la sessió, els assistents han gaudit d’un choucroute preparat pel xef, maridat amb cervesa Damm.

La Boqueria ha volgut reconèixer d’aquesta manera la carrera professional del xef. “Gent com tu és la que fa gran els mercats”, ha afirmat Jordi Mas, president del mercat i membre de la Junta d’Amics de La Rambla.

Podeu recuperar la sessió sencera al canal de Youtube del Mercat: https://youtu.be/Bh-bZ4-A52E

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X