Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Boqueria incorpora a Joan Rossell al seu Consell de Savis

20 de juny de 2023

El Mercat de la Boqueria va homenatjar ahir al florista jubilat i Ramblista d’Honor de l’any 2011, Joan Rossell en el marc d’El Consell de Savis’, un cicle que reconeix la trajectòria de personatges destacats del món de la gastronomia barcelonina i catalana i de persones relacionades amb el Mercat.

Flors Maria és una de les parades de venda de flors de la Rambla amb més antiguitat, des de l’any 1854.  Tota una institució, en Joan és un dels floristes més populars de la Rambla per l'estima que li té al passeig i per la seva gran professionalitat i creativitat en l’art floral. Fins i tot s’ha encarregat de fer els arranjaments florals del Gran Teatre del Liceu, del Palau de la Música i del Palauet Albéniz. 

En Joan es va jubilar amb vuitanta-cinc anys, i ha recordat la seva trajectòria, els tallats al Pinotxo, el fred que passaven, i els dos únics dies de l’any que feien festa: el Divendres Sant i el 15 de maig, Sant Isidre, el patró dels floristes. Rossell ha posat de manifest la necessitat de recuperar aquest ofici i professió, com quan antigament La Rambla era un jardí florit tot l’any. També ha aprofitat per demanar a l’Ajuntament que cuidi més de les parades de flors de La Rambla per mantenir aquest jardí.

A l’acte han acudit, entre d’altres, el president honorífic de la Boqueria, Salvador Capdevila; el president d’Amics de la Rambla, Fermí Villar; i el cuiner Isidre Gironès.

Aquesta és la vuitena entrega del cicle ‘Consell de Savis’, que ja ha reconegut a Joan Bayén (‘Pinotxo’); Josep Solà, propietari de la Bodega Sepúlveda; Josep Lladonosa, cuiner i historiador gastronòmic català; Isidre Gironès, fundador del restaurant Ca l’Isidre; Jean-Louis Neichel, fundador i xef del restaurant Neichel, i Francesc Fortí, fundador i xef de ‘El Racó d’en Binu’ i Josep Monje, propietari del Restaurant Via Veneto.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X