Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Boqueria presenta el Segell de Qualitat BOQ per promoure entre els restaurants la compra de productes frescos al mercat

27 de novembre de 2024

Una trentena de restaurants ja disposen d’aquesta distinció pionera

El passat dilluns es va presentar el Segell BOQ de la Boqueria, una menció pionera que acredita els restaurants que elaboren la seva carta amb productes frescos i de proximitat procedents del mercat.

El segell  BOQ  inaugura  una  distinció  dirigida  als  locals  de  restauració  de  la ciutat que aposten pels productes de qualitat i proximitat de la Boqueria.

Actualment, una trentena d’establiments ja compten amb aquest distintiu, entre els  quals  es  troben  el  Petit  Comité ,  la Bodega  Sepúlveda  Ca  l’Isidre  i Direkte Boqueria, així com tots els restaurants ubicats  a  l’interior  del  mercat.  Tots ells  compren  els  productes  frescos  de  la seva cuina a la Boqueria.

Aquest segell és un pas més per acreditar la fidelitat i confiança en el que és considerat el Millor Mercat del Món per la revista Food & Wine (2014).

Gràcies a la presentació i la consolidació del segell, la Boqueria preveu que la llista vagi  augmentant  al  llarg  del  temps  i  es  converteixi  en  una  carta  de presentació de qualitat per als restaurants de Barcelona.

El retorn als orígens del mercat

L’acte ha estat conduït pel gerent del Mercat de la Boqueria, Òscar Ubide, i ha comptat amb la participació del president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria i vocal de la Junta d’Amics de La Rambla, Jordi Mas, del regidor del Districte de Ciutat Vella,  Albert Batlle, i del xef del restaurant Nectari, Jordi Esteve.

En el  seu  parlament,  Mas  ha  destacat  que  “el  gran  objectiu  és  tornar  als orígens  del  mercat,  quan  la  restauració  de  la  ciutat  venia  assíduament  a comprar. És més necessari que mai ser capaços de comunicar que hi ha molts productes diferencials, exòtics i singulars que únicament es poden comprar al mercat, productes de temporada que només trobem a la Boqueria”.

Jordi Mas ha lloat aquesta distinció, entesa com “una gran aposta perquè els  barcelonins  puguin  gaudir  del  producte  de  mercat  a  la  restauració  de  la ciutat”. I ha afegit: “No podem obviar que la Boqueria, la restauració i la ciutat de Barcelona han d’anar sempre de la mà. No podem oblidar els orígens i per això volem retornar als orígens”.

Per la seva part, Albert Batlle ha fet “una crida a la restauració perquè continuï confiant en la Boqueria, promovent la gastronomia local amb productes de mercat.”

El xef del restaurant Nectari, Jordi Esteve, ha destacat la importància dels productes de mercat, perquè “els mercats donen vida i ens inspiren”. I per això ha recordat que cal assegurar que “la vida dels mercats no desaparegui”.

El millor mercat del món

L'any 2024, la revista _Food & Wine_ va reconèixer el Mercat de la Boqueria com el millor mercat del món. El naixement del segell BOQ s'emmarca dins una estratègia per posar en valor el comerç de proximitat i reforçar el vincle entre el mercat i la restauració local. Amb aquesta iniciativa, la Boqueria es consolida com  un  punt  de  referència  per  a  la  gastronomia  de  qualitat  i  un  espai  de trobada imprescindible per a la ciutat de Barcelona.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X