La Boqueria presenta el Segell de Qualitat BOQ per promoure entre els restaurants la compra de productes frescos al mercat
27 de novembre de 2024
Una trentena de restaurants ja disposen d’aquesta distinció pionera
El passat dilluns es va presentar el Segell BOQ de la Boqueria, una menció pionera que acredita els restaurants que elaboren la seva carta amb productes frescos i de proximitat procedents del mercat.
El segell BOQ inaugura una distinció dirigida als locals de restauració de la ciutat que aposten pels productes de qualitat i proximitat de la Boqueria.
Actualment, una trentena d’establiments ja compten amb aquest distintiu, entre els quals es troben el Petit Comité , la Bodega Sepúlveda Ca l’Isidre i Direkte Boqueria, així com tots els restaurants ubicats a l’interior del mercat. Tots ells compren els productes frescos de la seva cuina a la Boqueria.
Aquest segell és un pas més per acreditar la fidelitat i confiança en el que és considerat el Millor Mercat del Món per la revista Food & Wine (2014).
Gràcies a la presentació i la consolidació del segell, la Boqueria preveu que la llista vagi augmentant al llarg del temps i es converteixi en una carta de presentació de qualitat per als restaurants de Barcelona.
El retorn als orígens del mercat
L’acte ha estat conduït pel gerent del Mercat de la Boqueria, Òscar Ubide, i ha comptat amb la participació del president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria i vocal de la Junta d’Amics de La Rambla, Jordi Mas, del regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, i del xef del restaurant Nectari, Jordi Esteve.
En el seu parlament, Mas ha destacat que “el gran objectiu és tornar als orígens del mercat, quan la restauració de la ciutat venia assíduament a comprar. És més necessari que mai ser capaços de comunicar que hi ha molts productes diferencials, exòtics i singulars que únicament es poden comprar al mercat, productes de temporada que només trobem a la Boqueria”.
Jordi Mas ha lloat aquesta distinció, entesa com “una gran aposta perquè els barcelonins puguin gaudir del producte de mercat a la restauració de la ciutat”. I ha afegit: “No podem obviar que la Boqueria, la restauració i la ciutat de Barcelona han d’anar sempre de la mà. No podem oblidar els orígens i per això volem retornar als orígens”.
Per la seva part, Albert Batlle ha fet “una crida a la restauració perquè continuï confiant en la Boqueria, promovent la gastronomia local amb productes de mercat.”
El xef del restaurant Nectari, Jordi Esteve, ha destacat la importància dels productes de mercat, perquè “els mercats donen vida i ens inspiren”. I per això ha recordat que cal assegurar que “la vida dels mercats no desaparegui”.
El millor mercat del món
L'any 2024, la revista _Food & Wine_ va reconèixer el Mercat de la Boqueria com el millor mercat del món. El naixement del segell BOQ s'emmarca dins una estratègia per posar en valor el comerç de proximitat i reforçar el vincle entre el mercat i la restauració local. Amb aquesta iniciativa, la Boqueria es consolida com un punt de referència per a la gastronomia de qualitat i un espai de trobada imprescindible per a la ciutat de Barcelona.