Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Cava Universal, 160 anys a La Rambla!

31 d'octubre de 2018

La Cava Universal, el primer establiment que rep als visitants que arriben per mar a La Rambla, celebra aquest any 160 anys d’història des de que va obrir les seves portes l’1 de juny de l’any 1858.

Situada a la porta d’entrada de Barcelona per el mar, just davant de les Drassanes i del monument de Colom, actualment és la cinquena generació de la família Masana la que està al front del negoci. La Cava Universal va ser fundada per Josep Masana i Domènech, un jove taverner natural de Martorell, l’any 1858. Al principi, La Cava Universal va ser una botiga especialitzada en la comercialització de vins i licors.

El fill del fundador, Josep Masana i Ventura, va encarregar-se de reformar el local l’any 1904 i va convertir-ho en restaurant. El negoci ha passat per diferents generacions de la família: el net del fundador, Josep Masana i Julià, el besnét, Josep Masana i Carné i el rebesnét, Josep Masana Diaz.

Tant al local com la seva espectacular terrassa, prou allunyada del trànsit de La Rambla i del Passeig Colom per resultar molt tranquil·la, estan sempre plens de gent gaudint d’un dels espais més agradables de la Rambla.

Moltes generacions de barcelonins i visitants s’han trobat a un Josep Masana al front d’aquest bar que, tot i les reformes i modernitzacions que ha tingut al llarg de la seva història, segueix conservant el record que els anys l’han deixat en les fotografies i objectes que ens recorden la història de la nostra ciutat i de La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X