Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La ciutat diu prou al Top Manta

19 de juliol de 2017

Fermn Villar, president dAmics de La Rambla i de la Plataforma dAfectats pel Top Manta, ha presentat aquest mat en roda de premsa, la situaci actual de la problemtica a la ciutat de Barcelona i ha exigit a l'Ajuntament i administracions implicades una actuaci immediata que permeti donar sortida al problema.

Els integrants de la Plataforma no estan disposats a seguir esperant, ni deixar passar un any ms, davant l'amenaa de la "normalitzaci" de la venda ambulant illegal als espais pblics de la ciutat.

Fa tot just un any, ms d'un centenar d'entitats de la ciutat xifra que avui sha sobrepassat amb escreix- van constituir i presentar la Plataforma d'Afectats pel Top Manta per denunciar la passivitat i el posicionament gens resolutiu de l'Ajuntament davant aquest fenomen, amb episodis de fins a 800 manters permanents, venent els seus productes al Passeig Joan de Borb.

Fermin Villar, president de la Plataforma i de l'Associaci d'Amics, Vens i Comerciants de La Rambla i de la Plaa Catalunya, uns dels espais ms perjudicats actualment pel Top Manta, ha estat clar durant la seva intervenci, "s inconcebible la manca de decisi i voluntat per aturar aquest problema que s'est enquistant i al que cada cop ser ms difcil trobar una soluci". Villar ha atribut directament aquesta manca de voluntat a la desdia poltica. "L'any passat, desprs de la nostra denuncia, es van comenar a aixecar tallers illegals, es van incrementar les intervencions de productes 1,1 milions d'articles, - i les denuncies -79.221-. Est clar que la pressi funciona. Llavors, perqu no es du a terme?"

La Plataforma denuncia que es permeti una activitat que suposa la comercialitzaci de bns o productes de carcter illegal, cosa que implica una violaci en els drets de la propietat intellectual i industrial. Una activitat, tamb, han explicat des de la taula de representants de totes les entitats membres, amb un impacte econmic negatiu molt important, tant pel que fa a la desviaci d'activitat del comer legal a lillegal afectaci a totes les indstries afins al comer, provedors de tota mena, transportistes,- com per la seva conseqent contribuci a l'economia submergida, i, tamb, pel que suposa en evasi de taxes a qu altres collectius, com comerciants i vens, s que estem obligats a contribuir.

Jos Antonio Moreno, Director General d'ANDEMA ha explicat que Espanya s un dels pasos europeus en els quals ms es compren productes falsificats. Als carrers de les nostres ciutats, es poden adquirir de forma impune productes falsificats com a dessuadores, sabatilles esportives, roba interior, bosses o perfums,.... un trfic illcit que genera economia submergida i unes prdues a les indstries afectades a Espanya que superen els 7.088 milions d'euros anuals, i que es tradueix en la prdua directa de, almenys, 67.000 llocs de treball a l'any

Mentre aix succeeix, dia a dia, a Barcelona, la pressi normativa contra el comer i els serveis legals, no deixa de crixer, ha explicat Villar qui ha convidat a l'Ajuntament a desviar part daquesta incisiva pressi a combatre la venda illegal. Els que estem avui aqu, som treballadors que cada dia dediquem tots els nostres esforos a pujar la persiana i tirar endavant els nostres negocis, contribuint aix al benestar collectiu. I en cap dels casos estem en contra de les persones. Si els comerciants legals som penalitzats si no respectem els horaris dobertura, o no paguem els Impostos relacionats amb els nostres negocis; si no assegurem els treballadors o no paguem els nostres autnoms; posem una terrassa on no tenim perms o, simplement, si no cobrem una bossa de plstic, perqu s que est perms incomplir amb tot aix al mig del carrer, ocupant impunement i privatitzant, a ms, un espai de tots?, ha dit.

Des de la Plataforma sha denunciat, tamb, el greu perill que suposa per a la salut del consumidor molts dels productes propis del Top Manta, com les ulleres falsificades, que no compleixen amb la normativa europea i utilitzen materials inadequats per a protegir lull de les radiacions solars, fet que pot derivar, adverteixen des de la Federacin Espaola de Asociaciones del Sector ptico, Fedao, membre de la Plataforma dAfectats pel Top Manta, en laparici preco de cataractes i altres tipus de malalties oculars com afectacions corneals, despreniments, etc

En aquest mateix sentit, i des del Gremi de Restauraci de Barcelona, altre de les entitats de la Plataforma, sha insistit, tamb, en el perill del consum de begudes preparades i venudes al carrer de forma illegal, sense cap tipus de control i han fet evidents les inspeccions i requeriments sanitaris a qu estan sotmesos els establiments dhostaleria i restauraci front la total inexistncia dels mateixos a la venda illegal al carrer.

Segons ha explicat la Plataforma, si b sembla que l'efecte crida s'ha aturat, el del contagi ha
incrementat i des de ja fa un temps, nous collectius s'han sumat al Top Manta. Aix, han dit "mant viva la problemtica i fins i tot l'agreuja, doncs alguns dels grups incorporats sn fora conflictius. La continutat de la venda illegal al carrer, noms fa que beneficiar els entramats mafiosos que controlen aquesta activitat".

Aix, davant aquesta situaci, la Plataforma ha demanat una condemna clara i definitiva de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i resta d'autoritats competents contra la venda illegal del Top Manta, alhora que han exigit, que s'endegui immediatament un pla de xoc acurat i decidit, per aturar l'efecte contagi de la prctica de la venda illegal i que parallelament, es redacti un full de ruta que incorpori les recomanacions marcades per ens independents i pensades per
trobar solucions al problema. La Plataforma tamb ha advertit a l'Ajuntament i resta d'administracions no la menystinguin i la tinguin en compte a les taules de coordinaci.

Finalment, Villar ha demanat que no sels criminalitzi i ha insistit en qu la Plataforma dAfectats pel Top Manta est formada per comerciants que es guanyen la vida de forma legal i que, en absolut, van contra cap persona. La Plataforma orienta tots els seus esforos cap a les administracions que, en darrera instncia, han de ser coherents i actuar en aquesta situaci, ha dit.

Durant la roda de premsa, Fermn Villar ha estat acompanyat a la taula per alguns dels presidents de les entitats integrants de la Plataforma, mentre que altres membres ho han fet des de lespai reservat als assistents, demostrant tots, unitat i decisi davant la situaci i les seves demandes.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla s un dels indrets de Barcelona on bull ms activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X