Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La col.lecció Pòsters de La Rambla, el nou objecte de record barceloní creat per artistes locals

13 de juny de 2024

Amics de La Rambla, mitjançant la participació del teixit creatiu de la ciutat, impulsa productes que representen La Rambla.
 El pòster és una peça atractiva que pretén recuperar l’encant del cartellisme vinculat a Barcelona.

Amics de La Rambla ha presentat avui, a l’Hotel 1898 de Barcelona, la col·lecció Pòsters de La Rambla. Un nou projecte que forma part de la iniciativa “La Rambla Inventa”, l’objectiu de la qual és ser l’altaveu de les veus creatives del barri i de la ciutat. Es tracta de transformar i renovar l’oferta comercial de La Rambla i la seva zona d’influència, mitjançant la creació d’un objecte de record de La Rambla, creat localment i dirigit a tothom; tant al local com al visitant.

Es faran tirades limitades (100 exemplars de cadascun) en serigrafia numerada i signada pels artistes. A més dels tres primers pòsters, que es posen a la venda al preu de 75 euros la unitat (dues a 120€ i les tres a 150€), es publicaran també postals, de distribució gratuïta, de cadascun dels dissenys. Es faran nous llançaments de manera periòdica alternant obres d’artistes reconeguts amb alumnes de les escoles de disseny del barri.

La crida a la participació d’artistes, creatius i dissenyadors amb concursos, fires de productes o mostres creatives vol impulsar els productes que representen millor La Rambla i, per tant, Barcelona. Un nou objecte de record creat amb la col·laboració del teixit educatiu de la zona, com l’Escola Massana o Elisava, i el teixit d’entitats tant culturals com de disseny de producte del barri, amb essència local. Aquest nou objecte de record, igualment atractiu pel públic local i visitant té el seu principal aparador a la botiga de la pàgina web d’Amics de La Rambla que és el lloc des d’on s’impulsa el canvi. Un canvi que vol transformar el tipus de souvenir que representa a La Rambla i que es ven al centre de la ciutat.

Aquesta col·lecció de pòsters és fruit d’una reflexió al voltant del souvenir i sobre la creació d’un nou tipus d'objecte de record que tingui una vinculació molt més intensa amb el territori, tant en l’àmbit creatiu com constructiu.

Així es consolida i s’aporta un projecte creatiu, ric i de qualitat per a un territori emblemàtic i que es troba en reconstrucció: la creació d'una col·lecció de pòsters, que anirà creixent i que és atractiva tant per al local (apel·lant a la nostàlgia i a la vinculació sentimental amb La Rambla) com per al visitant, que veu un objecte de qualitat i molt arrelat al territori. Aquesta col·lecció vol generar impactes positius per a La Rambla, augmentar la vinculació sentimental mitjançant uns objectes atractius i recuperar l’encant del cartellisme vinculat a la ciutat de Barcelona.

A la roda de premsa han assistit els organitzadors Pau Bosch, president d’Amics de La Rambla, els  dos artistes de Reskate Studio que han dissenyat les peces, María López i Javier de Riba, i Toni Bennasar en representació de GetYourGuide.

Reskate Studio ha creat la col·lecció amb un estil retro que recupera un disseny basat en el cartellisme i que el dota d’atemporalitat. “Ha estat un honor que Amics de La Rambla i l’Ajuntament de Barcelona hagin comptat amb nosaltres per dur a terme un encàrrec tan emblemàtic com el d’un objecte de record que sigui identificable per als barcelonins i que al mateix temps sigui atractiu per als visitants”, expliquen la María López i el Javier de Riba.

Per a GetYourGuide és un orgull poder col·laborar amb Amics de la Rambla i l’Ajuntament de Barcelona en el seu projecte de crear un nou model de turisme urbà en un dels carrers més reconeguts del món. La creació d’aquests meravellosos pòsters, fets per artistes locals i que reflecteixen amb una gran sensibilitat el que la Rambla és per a la ciutat, és una manera immillorable perquè els barcelonins i els seus visitants coneguin i s’identifiquin amb aquest projecte”, declara Toni Bennasar, director general per a Espanya de GetYourGuide. “A GetYourGuide som experts i líders en oferir experiències inoblidables als nostres clients, i ara també podem dir que hem contribuït al fet que els visitants de Barcelona s’emportin un record tan memorable com les experiències viscudes aquí”. 

Aquesta iniciativa neix d’una col·laboració publicoprivada pionera a la ciutat, Amics de La Rambla, juntament amb GetYourGuide, el principal portal en línia d’experiències, i l’Ajuntament de Barcelona, han impulsat una sèrie d’activitats per promoure un canvi de relat a La Rambla. El projecte anomenat “La Rambla, un nou model de turisme urbà” consta de set línies d’actuació pel període de 2023 a 2027 i recull un mateix objectiu, enfortir la imatge del passeig i retornar La Rambla als barcelonins.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X