Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Festa del Roser és del 3 al 7 d'octubre.

24 de setembre de 2020

Aquest any també hi ha Festa del Roser. Tot i les limitacions imposades per l’actual estat d’emergència sanitària, Amics de La Rambla ha decidit organitzar la 58 edició de la Festa del Roser recollint la tradició, adaptant-se a les circumstàncies i fent únicament les activitats que es poden realitzar amb seguretat.

La Rambla en Flor

Així, el protagonisme de la Festa torna a ser per les flors i per la tradició de les floristes de La Rambla. “La Rambla en Flor” convida cada any a barcelonins i visitants a gaudir de les decoracions florals de diferents espais i edificis de La Rambla. Aquest any es decoraran el Palau Marc, el Garatge Atarazanas, l’Arts Santa Mònica, el Museu de Cera de Barcelona, la Fira de Nova Artesania, el Centro Galego de Barcelona, el Passatge Bacardí, el Palau de la Virreina, el Palau Moja i el Centre Comercial El Triangle. A banda, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins faran una espectacular intervenció a La Rambla Santa Mònica i el Gremi de Floristes de Barcelona a la Rambla Canaletes. Al mig de La Rambla, el Grup de Catifaires del Raval reproduiran el mosaic de Joan Miró amb flors. Finalment, dos jardins de la zona, el de l’Ateneu Barcelonès i el de la Casa Ignacio de Puig es podran visitar.

Les decoracions florals són una excusa més per ramblejar i conviden a fer-se fotos rodejats de flors o amb les boniques decoracions de fons.

Una flor, un desig

Per vuitè any consecutiu i ja convertit en una tradició festiva de la ciutat després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla us vol convidar a tots a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes absoluts. Tots els participants són obsequiats amb una flor que han de dipositar en una gegantina cistella (és una cargolera) a la vegada que fan un desig. Així, amb l’aportació dels desitjos de molta gent, la cargolera es va omplint de flors i es converteix en una de les decoracions de la Festa del Roser.

Aquest any, excepcionalment, hem decidit dedicar aquest bonic acte participatiu a totes les persones que treballen a la sanitat (personal d’hospitals, caps, d’ambulàncies, centres de salut, residències geriàtriques...). Per aquest motiu aquest any, les roses que s’oferiran seran totes de color blanc.

Una oportunitat per conèixer millor La Rambla

Una de les intencions de la Festa del Roser és donar a conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Les visites guiades i les jornades de portes obertes són una de les millors oportunitats per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics

Aquest any podeu gaudir de les visites guiades a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i al Tablao Flamenco Cordobés. També podeu visitar les exposicions de l’Arts Santa Mònica i La Virreina Centre de la Imatge, i el Museu de l’Eròtica i la Fundació Enric Miralles fan una jornada de portes obertes.

Hi ha més coses per fer i per descobrir, si porteu una flor a la taquilla de Las Golondrinas podreu fer una passejada amb Golondrina pel Port o pel mar de Barcelona.A banda,  l’Aquàrium, el Museu Marítim de Barcelona i el Palau Güell regalen entrades i el Big Fun Museum us ofereix un 50% de descompte.

Totes les activitats són gratuïtes però la majoria de les activitats tenen places limitades. Trobareu tota la informació a la web d’Amics de La Rambla (www.amicsdelarambla.cat).

 I dos rutes per gaudir de La Rambla

L'amplia oferta d'activitats es tanca amb dos rutes:

  • Captivats per La Rambla. De Sissi Emperadriu a Albert Einstein

De la mà de l’historiador i periodista Rafa Burgos, fareu un recorregut per la història de La Rambla vista pels seus visitants més il·lustres. Rubén Darío, Alexander Fleming, Stephen Hawking, Sissi Emperadriu, Albert Einstein, Madonna, Ocaña, Buffalo Bill o La Monyos.

  • La Rambla de les lletres. Ruta literària per La Rambla

Multitud d’escriptores i escriptors d’arreu han transitat pels diversos trams de La Rambla i, des de molts angles i moltes visions, li han rendit homenatge en novel·les, poemes o dietaris.

La Rambla és plena de gent a totes hores, però també és plena d’un enorme patrimoni literari invisible. Des de la font de Canaletes fins al monument a Colom, La Rambla de les Lletres és un itinerari que us proposa ramblejar de la mà de grans autors i autores per redescobrir-la de la mà de la Maria Nunes.

Del 3 al 7 d’octubre us esperem a La Rambla!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X