Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Fundació Setba presenta "Brians: Mujeres Invisibles", un fotollibre fet per dones al Centre Penitenciari Brians 1

10 de març de 2022

La Fundació Setba va presentar  ahirel seu primer fotollibre “BRIANS: mujeres invisibles”. Un fotollibre editat per Lumínic que mostra com la fotografia pot esdevenir una eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris.

Aquest fotollibre és el resultat del projecte “Traspassant l’objectiu”, dirigit per l’artista i activista feminista Marta Fàbregas. Un projecte que té com a objectiu empoderar les dones internes en centres penitenciaris i millorar la seva autoestima a través de la fotografia. Aquest fotollibre inclou, a part dels retrats de les mateixes internes i de la directora artística, fotografies de l’espai de la fotògrafa Laura Gàlvez-Rhein i dos reportatges molt especials: un de la Camila Oliveira, actualment en tercer grau, i l’altre de Sofia Kyprisli, qui continua a Brians i que ha tingut a la fotoperiodista Sandra Balsells com a mentora.

Aquest projecte és una declaració de principis i aquest llibre el primer de la col·lecció. Les dones són les grans oblidades del sistema penitenciari, ja que només representen el 7% de la població reclusa, disposant de menys instal·lacions i recursos que els homes. La Fundació vol contribuir a la transformació social a través de la cultura, una poderosa eina que sempre ens “salva”.

El fotollibre ja està a la venda i es pot trobar a la pàgina web de la Fundació Setba (www.fundaciosetba.org), a la pàgina web de l’editorial Lumínic (www.luminicfestival.com) i en diferents llibreries de Barcelona: Laie CCCB, KBr by Juan Naranjo, llibreria Finestres i per Sant Jordi, a la parada que Amics de la Rambla tindrà a La Rambla.

Durant els propers mesos se celebraran diferents presentacions i actes per anunciar el llançament:

-       Dilluns 14/03 a les 18:30h, dins de les fototertúlies de Fotoconnexió, en el Cercle Artístic de Sant Lluc (Mercaders, 42, Barcelona)

-       Dimarts 05/04 a les 19h, a la Llibreria Finestres (Diputació, 249, Barcelona)

-       Dissabte 07/05 a les 12h, en el marc de l’exposició de la Marta Fàbregas, a la Pigment Gallery (Trafalgar, 70, Barcelona)

-       Divendres 10/06 a les 19h, dins del Festival Lumínic, a la Biblioteca Gabriel Ferrater (Av.Pla del Vinyet, 40, Sant Cugat del Vallès).

Aquest projecte rep el suport del Departament de Justícia, Institut Català de les Dones, Panasonic Espanya, Fundació Catalunya Cultura, Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, Luminic Festival, Maquillatge Tutusaus i Marc Martí.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X