Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La llum de Nadal de La Rambla proposa a la ciutat un nou model d'enllumenat nadalenc

26 de novembre de 2015

El president d'Amics de La Rambla, Joan Oliveras Bagués, i l'arquitecta i vocal de la Junta Directiva d'Amics de La Rambla, Benedetta Tagliabue van ser els encarregats de presentar la nova il·luminació de Nadal de La Rambla.

Les noves llums de Nadal de La Rambla suposen un canvi revolucionari en la manera d'entendre aquests tipus d'enllumenat i aposten per una il·luminació d'autor.

És una proposta de ciutat que vol convertir Barcelona en un referent internacional on la il·luminació nadalenca esdevingui un motiu més per passejar la ciutat convertint els carrers en galeries d'art efímer.

Com va destacar Joan Oliveras Bagués “és una proposta provocativa que neix amb la intenció de que l'Ajuntament i altres associacions la recullin convertint les llums de la ciutat en exposicions d'art”.

Es tracta d'encarregar la il·luminació a un artista perquè treballi amb llibertat i Amics de La Rambla ha donat el primer pas aquest any escollint a Benedetta Tagliabue i encarregant-li la llum de Nadal de La Rambla.

L'altre novetat que suposa la llum de Nadal de La Rambla és la utilització d'un material reflectant que també és visible de dia i que suposa una notable reducció de consum energètic

La decoració nadalenca ha anat a càrrec de Benedetta Tagliabue y d'un equip de Miralles Tagliabue EMBT dirigit per Nazaret Busto. Segons Benedetta Tagliabue “El projecte neix d'una interpretació de La Rambla, un carrer màgic que simbolitza Barcelona i resumeix el vaivé i el dinamisme d'aquesta ciutat. Un carrer que respira i acull diferents activitats de passeig, plena de color, naturalesa i alegria de la que tots en formem part. Un espectacle de gent en moviment... un lloc en el que descobrir i ser descobert. La nostra intervenció és un homenatge a tot el que la Rambla representa i, en especial, al seus residents, usuaris, turistes i comerciants... Els seus perfils es dibuixen per materialitzar la seva diversitat”.

El projecte, a banda de comptar amb il·luminació tradicional de baix consum, inclou uns panells hologràfics reflectants que suposen una alternativa més sostenible i experimental. Aquests panells, utilitzats a la decoració nadalenca de la ciutat italiana de Salerno l'any 2014, aprofiten la il·luminació existent (produïda per l'enllumenat públic, pels rètols de les botigues, pels semàfors....) tant de dia com de nit i la projecta en forma de esclats de llum de colors.

La utilització d'aquest material estreta relacions entre Salerno i Barcelona i obre la porta a futures col·laboracions entre les dues ciutats. En aquest sentit, la realització del projecte s'ha encarregat a Iluminaciones Ximénez que ha comptat amb la col·laboració de l'empresa italiana Iren Servizi e Innovazione.

Per part de Miralles Tagliabue EMBT han participat Benedetta Tagliabue, Nazaret Busto, Javier Bono, Angello Coarite, Carlo Consalvo, Filipo Drobovich, Pablo Maal, Dirce Medina, Davide Mergoni, Beatriz Mínguez, Javier Ruiz, Miquel Vilalta i Alessandra de Vivo.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X