Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Mercè al barri de la Mercè

18 de setembre de 2023

De tapes per la Mercè

Els dies 22, 23 i 24, establiments del barri de La Mercè us conviden a agafar forces aprofitant una oferta que inclou una tapa i la beguda a un preu de 4 €.

Aquests son els establiments participants i la tapa que ofereixen:

 • Casa Sanzano.  Josep Anselm Clavé, 9

Pintxo de gelat de formatge, rocafort, melmelada de tomàquet i nous + vermut negre.

 • El Bidasoa. Carrer d’en Serra, 21

Chistorra + Canya.

 • El Bosc de les Fades. Passatge de la Banca, 7

Dit de pollastre amb salsa barbacoa + canya de cervesa.

 • Gran Torino. Plaça Duc de Medinaceli, 6

Tapa mandonguilla + canya de cervesa.

 • La Bodega 8. Carrer de la Mercè, 8

Teula galeta/Neula + cava rosé.

 • La Casa el Kebab. Carrer del Parc, 1

Doner Kebab tapa.

 • Margarita Blue. Josep Anselm Clavé, 6

Guacamole nachos + canya de cervesa..

 • Soho House Barcelona. Plaça del Duc de Medinaceli

Pa carasau amb ricotta i trufa fresca + Cocktail Bellini

A banda, aquests establiments i altres, tenen una interessant oferta gastronòmica per dinar, sopar o, senzillament, fer un mos o prendre alguna cosa.

Aquí teniu alguns de recomanats:

 • Casa Sanzano.  Josep Anselm Clavé, 9.
 • Il Mercante di Venezia. Josep Anselm Clavé, 11.
 • La Cava Universal. Josep Anselm Clavé, 19.
 • El Bosc de les Fades. Passatge de la Banca, 7.
 • Gran Torino. Plaça Duc de Medinaceli, 6
 • Portal de la Pau. Portal de la Pau, 4.
 • Restaurant Cecconi’s – Soho House. Plaça del Duc de Medinaceli, 4.
 • Restaurant La Pau. Portal de la Pau, 4.
 • Restaurante Informal – Hotel The Serras. Carrer de la Plata, 4.

Del 22 de setembre a l’1 d’octubre

Instal·lació “La Mercè de Picasso”

Plaça de la Mercè

La Mercè de Picasso revela l’adolescència de l’artista en el mateix indret on va tenir la seva última residència en territori espanyol, una casa avui desapareguda de Ciutat Vella.

Per mitjà de la realitat augmentada, les persones visitants es podran endinsar en el dia a dia del jove Picasso i aprendre tot allò que hi va influir i el va esperonar a convertir-se en el geni que totes i tots coneixem. La Mercè de Picasso és una instal·lació immersiva de 140 m² oberta a la plaça de la Mercè: a través d’aquesta experiència, coneixerem la infància i l’adolescència del futur pintor en l’entorn en què va créixer. Sobretot, però, reflexionarem sobre la importància de tot allò que ens envolta, la família, les amistats, el barri o la societat, en la nostra formació.

Tothom que entri a La Mercè de Picasso mai més veurà igual la plaça de la Mercè: aquesta creació de Squaremmkm, una entitat amb seus a Londres, Seül, Boston i Barcelona que dissenya experiències al voltant de l’art i la cultura, entre altres projectes, transformarà l’espai per allotjar-hi aquella casa on un jove Picasso va agafar per primer cop els pinzells. Qui ho vulgui, a més, podrà seguir la visita amb Missió de barri videoguiada.

Divendres 22

La Mercè al Gòtic

Entitats i comerços del Gòtic organitzen els dies 22 i 23 de setembre, amb el suport d’Amics de La Rambla i del Districte de Ciutat Vella, activitats i concerts per celebrar les Festes de la Mercè al Gòtic.

Activitats (d’11 a 16 h)

Arrels Fundació

Circà Malabares Modulares

Charles Sosa

Actuacions musicals

Komando Arturo 20 h.

La Porteña y Los Piratas 21:30 h.

Rumbakana 23:15 h

Valerie Jane 00:30 h

Dissabte 23

La Mercè al Gòtic

Entitats i comerços del Gòtic organitzen els dies 22 i 23 de setembre, amb el suport d’Amics de La Rambla i del Districte de Ciutat Vella, activitats i concerts per celebrar les Festes de la Mercè al Gòtic.

Activitats (d’11 a 16 h)

BcnLip

Tacho Malabarista Fútbol

Memòria Visual del Gòtic

Actuacions musicals

Mossén Bramit Morera i els Morts 20 h.

Viva Australis 21:30 h.

La Band 23:15 h.

Rythm Sisters Dj 00:30 h.

Diumenge 24

8:30 h. Ofrena floral dels Trabucaires

Plaça de la Mercè, 1

Abans d’anar cap a Canaletes, on a les 9.15 h començaran la seva popular Galejada, les colles trabucaires faran una parada a la plaça de la Mercè. I és que el matí del 24 de setembre serà el moment d’ofrenes i actes protocol·laris a la plaça i la basílica de la Mercè. Com fan cada any, les i els trabucaires s’hi acostaran de bon matí per dipositar la tradicional ofrena floral als peus de la patrona de la ciutat. Serà un acte senzill, gairebé íntim; res a veure amb el que tindrà lloc a la Rambla i a la plaça de Sant Jaume una hora més tard.

12 h. Repic de campanes i seguici de la Mercè

Plaça de la Mercè, 1

Inici: pl. de la Mercè. Recorregut: Ample, Regomir, Ciutat, pl. de Sant Jaume, interior de l’Ajuntament, Pas de l’Ensenyança, Ferran, la Rambla, Portaferrissa i Palau de la Virreina

El dia 24 tornaran a sentir-se les campanes al barri Gòtic, i se sentiran, de nou, gràcies a l’Associació d’Amics i Amigues del Campanar del Pi, entitat que treballa per la recuperació de l’ofici de campaner i del toc manual de les campanes. En aquesta ocasió, escoltarem les de la Basílica de la Mercè, a l’antiga i a la catalana. És a dir, aixecant-les i posant-les a “seure”, de cap per avall, sense que facin la volta completa.  Mentrestant, tots els components del Seguici Popular faran els seus balls alhora davant del temple; i, tot seguit, es posarà en marxa el Seguici de la Mercè, comitiva formada per la Banda Municipal de Barcelona i el Seguici Popular, amb els Capgrossos Macers al capdavant, seguits dels Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners de Barcelona, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac de la Ciutat Vella, la Víbria, la Tarasca, els Gegants del Pi, els de Santa Maria del Mar, els Falcons de Barcelona i el Ball de Bastons del Seguici, amb els seus respectius grups musicals, cobles o formacions de gralles, dolçaines, cornamuses, flabiols i percussió. El Seguici de la Mercè acompanya les autoritats de la ciutat des de la plaça de la Mercè a la de Sant Jaume.

18 h. Ballada de Sardanes. ACFB. Cobla de Lluïsos de Taradell

Plaça de la Mercè 1

21 h. Concert “Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona

Plaça de la Mercè, 1

La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona té el privilegi de tocar a l’avinguda de la Catedral el primer dia de Festa Major (vegeu ‘Sardanes inaugurals’), i el d’oferir un dels darrers concerts de la Mercè tradicional, el 24 de setembre en un altre temple de gran significació, la basílica de la Mercè. L’actuació no serà en un espai obert, sinó a l’interior de l’església, un fet que afegeix solemnitat a l’acte. Una vegada més, el concert comptarà amb direcció musical de Marcel Sabaté, un dels directors emergents més rellevants, i amb interpretació de Xavier Torrent (flabiol i tamborí), Ivan Alcazo i Oriol Gibert (tibles), Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez (tenores), Sergi Marquillas i Timi Rodríguez (trompetes), Isi López (trombó), Pep Moliner i Jordi Montasell (fiscorns) i Joan Druquet (contrabaix). El conjunt ha seleccionat sardanes i músiques per a cobla de grans compositors catalans: hi sentirem Mariàngela, d'Eduard Toldrà; La ballarina i el soldadet de plom, de Francesc Cassú; Sardana a TV3, de Jordi Molina; Maragda, de Jesús Ventura; En Cacaliu, de Joaquim Serra, amb Joan Druguet com a contrabaix solista; Girona; d'Enric Morera; Costejant, de Josep Maria Vilà i Gandol; Lídia, d'Enric Ortí; Un mar de verdor, de Joan Druguet, i Vol d'orenetes, d'Enric Sans, amb Xavier Torrent com a flabiol solista.

La Cobla Sant - Jordi Ciutat de Barcelona ha estat reconeguda amb les més altes distincions de la ciutat. Va rebre el títol de Cobla Ciutat de Barcelona l’any 1997, i el 2011, el Premi Ciutat de Barcelona, per la seva capacitat d’acostar el so de la cobla a les músiques contemporànies populars. Enguany, aquesta agrupació celebra el seu 40è aniversari.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X