Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Plaça de Catalunya al programa “Moments” de RTVE

25 de juny de 2013

“Moments” és un programa de TVE Catalunya que, presentat i dirigit per Raül Díaz, vol recordar un seguit de moments de la nostra historia recent a través de les imatges dels arxius de TVE.

El passat diumenge, “Moments va dedicar el seu programa a la Plaça de Catalunya repassant la història d'aquest espai central de Barcelona amb l'ajuda del cronista de la ciutat, Lluís Permanyer, autor del llibre “Biografia de la Plaça de Catalunya.

La plaça de Catalunya era un indret central de la ciutat que el projecte creat per l’arquitecte Ildefons Cerdà no havia previst com a plaça si no com una illa de cases més de l’Eixample, malgrat la seva forma irregular. És per això que durant anys a la part central hi van haver cases. Al 1902 es va inaugurar com a plaça, tot i que el seu aspecte era molt diferent a com és ara.

Al programa es poden veure imatges que mostren com l’espai ha anat canviant al llarg dels anys. També s'explica la història d'alguns dels edificis més emblemàtics, com és el cas de l'hotel Colón, i es recorden alguns dels fets dels que ha estat testimoni, com la nominació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics del 1992.

Aquí el podeu veure.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X