Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Plataforma d'Afectats per el Top Manta presenta una queixa al Síndic de Greuges

24 d'octubre de 2016

La plataforma d'Afectats per el Top Manta, de la que Amics de La Rambla i alguns dels nostres associats formen part, ha presentat avui una queixa al Síndic de Greuges per denunciar el greu problema de competència deslleial que suposa per al comerç de la ciutat el Top Manta. La carta és fruit de la reunió mantinguda amb el Síndic el passat 19 d'octubre.

A continuació trobareu el text de la carta que hem fet arribar al Síndic. Us podeu adherir reenviant la carta amb el vostre nom i cognoms i adreça (postal o electrònica) a sindic@sindic.cat o be per la web www.sindic.cat (a l'apartat de “Vull presentar una queixa”). A banda del recolzament, adherir-se serveix per rebre notícies sobre la reunió i avanços del tema.

Qualsevol dubte podeu trucar al 900124124 (servei d’atenció a les persones) i us informaran

Benvolgut Síndic,

Volem tornar a posar sobre la taula el greu problema de competència deslleial que afecta al comerç, a les marques i a la resta d’activitats empresarials  de la nostre Ciutat, sobre tot als petits empresaris, els quals, en no pocs casos, s'hi juguen la supervivència, pel tema de la venda il·legal, tant als carrers de la Ciutat com a les platges.
 
Hem intentat conscienciar a les Autoritats Municipals de la nostre vulnerabilitat davant aquest fenomen que, com ja sabem, afecta a moltes altres ciutats del nostre País, d'Europa i del Món, però, tot i acceptant que el problema es complex, no podem, ni volem, resignar-nos a ser tractats com danys col·laterals, fins i tot amb la percepció, sovint, d'estar considerats molestos i insolidaris.

Nosaltres, com a contribuents a l’ Hisenda Pública, i, per tant, al bé comú, mereixem un respecte per part de les Autoritats encarregades de gestionar els recursos econòmics generats pel nostre esforç i treball, quan paguem els impostos no demanem que cap col·lectiu quedi exclòs dels ajuts que puguin rebre gràcies a les aportacions que fem a través de les Institucions adients, al contrari que d'altres, nosaltres practiquem la solidaritat.
Dit això, Sr. Síndic, volem expressar-vos la sensació que tenim d'haver estat abandonats i menyspreats per part de l'Ajuntament  de Barcelona i de les autoritats competents, ja que, el problema segueix enrocat i sense cap acció que suposi una solució real. Solucions que per altre part vostè ja apuntava en el seu informe de febrer.

No dubtem que tothom es conscient del mal que fa això a la imatge i les finances de Barcelona, però, el pitjor mal es el que fa a les persones i empreses que hi han darrera els mal anomenats danys col·laterals, gent corrent, amb obligacions familiars, laborals, o ambdues, que pateixen aquesta situació injusta.

Per tot això, i donat que la responsabilitat màxima sobre la gestió, ordenació i control de la venda ambulant a Barcelona recau sobre l'Ajuntament de la Ciutat, i, per tant, sobre la seva Alcaldessa, i que, malgrat els nostres esforços per denunciar, mitjançant cartes dirigides tant a la Sindicatura com a l'Alcaldia, aquesta situació injusta i insolidària vers el comerç i la resta de sectors empresarials de la nostre Ciutat reclamem, tal i com ho vam expressar al manifest que aquesta comissió va signar al juliol, a l’Ajuntament de Barcelona, en tant que màxim responsable de l’espai públic de la ciutat, però també a la resta d’administracions competents que actuïn de forma immediata contra la venda il·legal que es produeix de forma massiva i reiterada a Barcelona.
 
Reclamen també, estar presents a les taules de coordinació de les tres administracions i dels cossos de seguretat, ja que aquesta plataforma agrupa la màxima representació del comerç,  de les marques, la restauració, la hoteleria i els veïns de les zones ha on s’està realitzant aquesta practica il·legal.
 
Volem recordar-li tots els greuges comparatius vers els empresaris d’aquesta ciutat:
1-      Ocupació il·legal de la via publica (No es persegueix com a les terrasses)
2-      Vendes sense Iva (delicte fragant a la hisenda pública)
3-      No tributa IRPF
4-      No tributa Seguretat Social
5-      No genera Ocupació
6-      Venda de productes falsificats (delicte)
7-      Atenta contra la salut pública
8-      Competència deslleial en preu i producte
 
I per últim, informar-vos que l’anomenat Sindicat de manters (il·legal) esta ocupant un espai a un edifici comprat per l’Ajuntament.
 
Aquesta comissió vol posar de manifest la seva indignació davant aquest fets.
1-      Que el (il·legal) sindicat de manters tinguin la seu a un edifici comprat per  l’Ajuntament  per 1,4M€ 
2-      Que no els treguin el producte permetent així la competència deslleial
3-      Que els cossos de seguretat tinguin ordre de no multar ni clients ni manters
4-      Que l’anomenin irregular i no il·legal
5-      Que les terrasses o els turistes ocupin espai públic i ells no
6-      Que si protestem ens diguin racistes i insolidaris
 
Li demanem tingui en compte les nostres peticions i es faci justícia cap a un col·lectiu que esta patint per aquestes practiques il·legals.
 
Atentament
Plataforma d'Afectats per el Top Manta

La Plataforma d'afectats per el Top Manta està formada per les següents entitats:

Gremi de Restauració de Barcelona
Barcelona Oberta
Fundació Barcelona Comerç
Amics de La Rambla
Associació de Veïns Barceloneta
Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta
Pimec Comerç
Club Natació Atlétic-Barceloneta
Comertia
Cambra de Comerç de Barcelona
GremiTex
Sabors Catalans
Agrupament de Botiquers i Comerciants de Catalunya
Andema
BarnaCentre
Consell de Gremis
Maremagnum
L'Aquàrium Barcelona
Quiosc Aquari
Born Comerç
Associació Gastronòmica Palau de Mar
Museu d'Història de Catalunya
Comissió Festa Major de la Barceloneta
Gremi d'Hotels de Barcelona
Jorgc
Consell d'Empreses Distribuïdores Alimentació de Catalunya
Comissió Gegants i Bestiari de la Barceloneta
COCAM
ANGED

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X