Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla al programa “El Mirador de Barcelona” de la Xarxa

10 d'abril de 2013

“El Mirador de Barcelona” és un programa de la Xarxa que cada dia observa el batec de la ciutat. El podeu escoltar de dilluns a divendres de 10 h a 13 h. La secció de l'Òscar Moré, “Gent del Barri”, aquesta setmana s'ha fixat en la Rambla. Aquí teniu els enllaços als diferents programes:

Avui l’Òscar ha començat el seu passeig al mosaic que Joan Miró va fer al cor de la Rambla, per parlar amb un veí de la Rambla, i ha ramblejat fins a la Rambla de les Flors on hi ha trobat la quarta generació d’una família de floristes amb una gran història, que també és la història de la Rambla.

Avui l’Òscar Moré segueix el seu passeig per la Rambla amb un noi que hi va néixer i que hi ha viscut tota la vida. Ara té una feina estable, gaudeix de l’esport i és pare de família. Però de jove no ho va tenir gens fàcil, en aquella Rambla dels anys 80. Avui el Gent del Barri el dediquem a la Rambla més canalla. La dels 80. Amb un jove que us sorprendrà per la seva sinceritat.

Avui l’Òscar Moré ha passejat fins a baix de tot de la Rambla per trobar-se amb un veí que de molt jove va entrar a treballar a una empresa de venda de pells de la Rambla. Era un negoci familiar que encara conserven i que, com molts altres comerciants de la Rambla, tenien unes tàctiques molt personals i curioses per vendre els seus productes als turistes. Aquest és el Gent del barri d’avui i aquesta la història d’en Fermin.

Avui l’ÒscarMoré ha baixat fins a la Rambla dels Caputxins on hi ha trobat una mestressa que venia de comprar del mercat de la Boqueria. Una veïna de la Rambla, de tota la vida, que viu a una casa amb molta història. Abans però, l’Òscar també ha volgut treure el cap a un negoci de la Rambla amb més de 100 anys d’història, la Loteria Valdés. Aquesta és la Gent del Barri d’avui.

l’Òscar Moré acaba setmana a les rambles i ho fa a la Plaça Porta de la Pau, just davant del monument a Colom. A baix de tot de la Rambla. Allà hi ha trobat dos germans bessons que són uns grans artistes de la pintura. De fet, en el seu pis, hi tenen muntada una exposició gratuïta en homenatge a Dalí, molt visitada pels turistes. I aquests dos artistes són els protagonistes de l’últim Gent del Barri de la setmana, a La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X