Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla canta Giné

11 de maig de 2015

El passat 9 de maig, el Teatrino del Conservatori del Liceu va ser l'escenari d'un acte d'homenatge al músic rossellonès Joan Pau Giné organitzat per l'associació “Adiu ça va” amb la col·laboració d'Amics de La Rambla i el Cercle de Sant Lluc.

La tarda “Canten Giné” va començar al Cercle de Sant Lluc amb la presentació del projecte “Canten Giné” (que inclou l'edició d'un llibre i un quàdruple CD amb la participació de músics d'arreu dels Països Catalans) i amb lectures de la seva poesia per apropar al públic barceloní a la figura de Joan Pau Giné.

Després, en un acte molt emotiu al Teatrino del Conservatori del Liceu, músics arribats de diferents contrades, van retre homenatge al músic rossellonès cantant cançons de Joan Pau Giné, d'Ovidi Montllor i pròpies. Joan Anguera va obrir l'actuació recitant “Quan vos escriure una cançó”. Pere Figueres, Meritxell Gené, Albert Jordà, Montse Castellà, Didac Rocher i Verdcel van ser els encarregats de posar música al acte d'homenatge.

Joan Pau Giné va ser un cantant molt popular al Rosselló perquè va saber connectar amb la gent del poble. Les seves cançons reflectien la manera de parlar dels ciutadans de la Catalunya Nord. Giné va morir prematurament en un accident de cotxe l'any 1993. 

És habitual que els cantautors nord-catalans li retin homenatge interpretant les seves cançons. Però tot i així, Joan Pau Giné no és massa conegut a casa nostra. L'Associació “Adiu ça va?” va engegar l'any passat el projecte “Canten Giné” amb la intenció de donar a conèixer el llegat del cantant rossellonès.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X