Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla de Barcelona candidata a convertir-se en un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra

17 d'abril de 2009

La Rambla de Barcelona s’ha convertit aquest dijous, dia 16 d’abril, en candidata a esdevenir un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, d’acord amb la iniciativa impulsada per l’organització Capital de la Cultura Catalana. La candidatura ha estat presentada per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla.

L’organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa la campanya d’elecció dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, amb la voluntat de promoure, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà.

Aquest patrimoni es defineix, segons la Convenció per a la protecció del patrimoni immaterial de la Unesco, com els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques que les comunitats, els grups i, en alguns casos, els individus reconeixen com a part integrant del seu patrimoni cultural.

Són també candidates a esdevenir un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra: el patrimoni literari català, la Processó i la Dansa de la Mort de Verges, la Catalunya Exterior, la Passió de Sant Fructuós de Tarragona, la sardana, els castells, l’Escolania de Montserrat, la Foguera de Sant Joan, la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, la Passió de Cervera, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, la Festa del Serpent de Manlleu, la Diada de Sant Jordi, el so de la tenora, la Processó del Sant Enterrament de Tarragona, la Processó de la Sang de Perpinyà, el Ball de l’Óssa d'Encamp, les caramelles i la festa del Pi de Centelles.

Fins el 30 d’abril s’aniran fent públiques les candidatures i durant tot el mes de maig hi haurà la votació popular a tavés del web de Capital Cultural Catalana (www.ccc.cat) que determinarà els 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X