Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla es compromet amb el segell Biosphere

15 d'abril de 2019

Barcelona ha iniciat el procés per estendre el segell Biosphere i Amics de La Rambla vol que La Rambla esdevingui un territori on aquest segell, que certifica el compromís amb la sostenibilitat del teixit empresarial d’una destinació turística, tingui el màxim d’implantació.

El segell Biosphere reconeix aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals i l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

Barcelona és una destinació turística que disposa d’una certificació Biosphere i tal com recull el Pla d'Empresa de Turisme de Barcelona, aquest any 2019 s'ha de començar a implementar el projecte Biosphere, per estimular i afavorir el compromís amb la sostenibilitat entre el teixit empresarial de la destinació.  La Rambla ha de ser un territori on aquest segell cada cop més reconegut tingui una especial rellevància.

La implementació d'aquesta iniciativa està liderada per l'Ajuntament de Barcelona, a través de Turisme de Barcelona, i la col·laboració de la Cambra de Comerç i d’Amics de La Rambla.

Perquè aquest procés es desenvolupi amb èxit, s'han definit uns requisits i pautes que orienten a les empreses i els serveis en el seu camí cap a la sostenibilitat, i es consideren els factors ambientals, socials, laborals, culturals i econòmics sobre els quals tenen o es pot esperar que tinguin influència. Cada empresa comptarà amb un manual adient al seu subsector d'activitat i rebrà formació i acompanyament en tot el procés.

Agències de viatges, allotjaments turístics, comerços, empreses organitzadores d'esdeveniments MICE, museus, oficines d'informació turística, restaurants, transport públic i associacions professionals són alguns dels sectors que s'hi poden acollir. La implantació de Bones Pràctiques es realitza de forma voluntària i proactiva, i la distinció s'aconsegueix una vegada superada la supervisió que realitza un òrgan extern a la pròpia administració: l'Institut de Turisme Responsable amb el que Amics de La Rambla signarà properament un acord de col·laboració.

Cada vegada són més els viatgers que es decanten per ofertes turístiques que generen un impacte positiu a la ciutat i siguin respectuoses amb la població local i l’ús eficient dels recursos. La certificació millora la credibilitat i reputació de la vostra empresa, atrau nou clients amb consciència sostenible, us posiciona en un mercat emergent, genera valor afegit en els vostres productes i contribueix a impulsar un sector turístic més sostenible i compromès amb l’entorn. La certificació té també avantatges en reducció d’impostos i altres avantatges pràctics.

En document adjunt podeu trobar un tríptic informatiu. Si esteu interessats en que la vostra empresa obtingui el certificat Biosphere, feu-nos-ho saber i Amics de La Rambla us acompanyarà en tot el procés.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X