Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla és literatura

4 d'abril de 2019

La Rambla sempre ha tingut un vincle molt fort amb els llibres. Ha estat punt de trobada d’escriptors i lletraferits, protagonista i escenari de novel·les, assajos i obres de teatre, ha acollit festivals de poesia i de llibres, biblioteques, tertúlies i llibreries... i és el punt de la ciutat on millor i més intensament es pot viure la festa de Sant Jordi.

Ahir es van fer dues presentacions que tenen a veure amb els llibres i amb La Rambla.

Herminia Masana  va presentar “Un Museu a l’aire lliure” que Tibidabo Ediciones acaba de publicar. Un llibre que parla de La Rambla barrejant ficció i reportatge. La presentació es va fer a la llibreria Alibri i l’autora va estar acompanyada per Fermín Villar, president d’Amics de La Rambla, Joan Coll, director de CultRuta i membre d’Aguicat, i Montse Poblet, periodista de Catalunya Ràdio.

“Un Museu a l’aire lliure” és un dels llibres que podreu comprar a la parada que Amics de La Rambla muntarà per Sant Jordi amb llibres que parlen de La Rambla.

A la mateixa hora, Maria Espasa, presentava a La Central el Mapa Literari de Barcelona. Aquest mapa literari vol ser una eina per descobrir la relació entre la literatura i la ciutat posant la mirada en diferents aspectes. En el mapa, La Rambla, té un paper molt destacat.

 En aquesta relació entre La Rambla i la literatura trobareu referències a monuments (com el dedicat a Serafí Pitarra), espais literaris (com l’Ateneu Barcelonès, el Palau Moja, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts...), bars restaurants i hotels (Cocteleria Boadas, Hotel 1898, Hotel Cuatro Naciones, Hotel Oriente...), teatres (Gran Teatre del Liceu o el Teatre Romea), biblioteques (la del Gòtic-Andreu Nin i d'altres especialitzades), llibreries (Fnac, Casa Beethoven, Quera, Pompeia...), plaques que fan referència a escriptors (Miquel dels Sants Oliver, als Serrahima, Ramon Bech, Àngel Guimerà, Maurici Serrahima, Carles Pi i Sunyer, Hans Christian Andersen, Francesc Pujols, Agustí Bartra...),  hi ha referències a  llibres que parlen de La Rambla i el seu entorn (“Bibliomania” de Gustave  Flaubert o “Senyoria” de Jaume Cabré, “Homenatge a Catalunya” de George Orwell...), escriptors i escriptores (Maria Aurèlia Capmany, George Orwell...)  i, finalment, no podia faltar una referència al Sant Jordi a La Rambla.

El trobareu, en format paper, a la biblioteca del Gòtic – Andreu Nin (La Rambla, 30) i a la resta de biblioteques de la ciutat. També el podeu consultar en versió online a http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/mapa-literari

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X