Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla ja té Pla Especial

27 de maig de 2016

En el transcurs del plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest matí, s’ha aprovat definitivament el Pla Especial d’Ordenació Urbanística de la Rambla.

El Pla Especial ha comptat amb el vot favorable de tots els grups presents a l’Ajuntament de Barcelona excepte el PP i la CUP. Això significa un suport ample i transversal que assegura el desenvolupament àgil dels criteris del Pla.

Per Amics de la Rambla aquest és un fet de gran transcendència, fruit d’una llarga i històrica reivindicació dels veïns i els comerciants del Passeig. S’obre ara una etapa en la qual la remodelació ha de permetre reordenar un espai que en els darrers decennis havia entrat en estat de col·lapse, on l’espai massificat pel propi èxit de la Rambla i Barcelona no oferia garanties ni possibilitats de convivència entre els diferents actors que hi estan destinats a conviure. Així mateix, obre la porta a dotar de sentit i proporció les diferents ocupacions que per raó d’usos socials, comercials, o de mobilitat s´hi duen a terme.

Estem convençuts que des d’avui es posaran en marxa els mecanismes d’urgència necessaris per a què el Pla s’apliqui de la manera més immediata; en aquest sentit cal establir els mecanismes per a la convocatòria del concurs internacional aprovat ja fa dies pel Ple per tal de què les transformacions i la concreció del projecte que emmarca el Pla no s’eternitzi en un calendari indefinit.

Avui és un dia per a la celebració d’una nova etapa que interpretem com una nova oportunitat per a retornar a la Rambla el seu veritable paper ciutadà, aquell que correspon al nostre passeig més universal.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X