Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla Vila del Llibre converteix La Rambla en l’epicentre literari de la ciutat

4 de juliol de 2022

Cultura i llibres han omplert La Rambla en la primera edició de La Rambla Vila del Llibre. Amics de La Rambla i la Xarxa de Viles del Llibre valoren molt positivament la primera edició de la Rambla Vila del Llibre.

1.200 persones han participat en les més de 40 activitats relacionades amb els llibres i amb el món del llibre que s’han portat a terme dins la Vila del Llibre.

La Vila del Llibre es va tancar ahir a la nit amb un espectacle de cloenda al Palau Güell creat pel dramaturg i novel·lista Lluís-Anton Baulenas com a homenatge a Boris Vian.La primera Vila del Llibre a Barcelona,

La Rambla Vila del Llibre, tanca la seva primera edició després d’omplir de cultura La Rambla al llarg d’aquest cap de setmana. Tant el mercat d’editorials independents com totes les activitats que s’han portat a terme en diferents espais de La Rambla han comptat amb una alta participació. La recuperació i la visibilització d’espais en desús com el passatge Bacardí és un dels èxits d’aquesta primera edició de La Rambla Vila del Llibre.

La Rambla ha comptat aquest cap de setmana amb la presència d’autors com Joaquim Carbó, Jordi Basté i Marc Artigau, Magí Camps i Clara Queraltó, Alfred Bosch, Carme Güell, Anna Maria Villalonga, Sebastià Bennasar, Sergi Caparrós, Marta Carnicero i Laura Anguera, Francisco Castro i Diego Ameixeiras, Camila Oliveira i Cristina Sampere o Isabel Soler. La Rambla Vila del Llibre també ha servit per fer homenatges a Manuel Vázquez Montalbán i Domingo Villar.

No han faltat autores i homenatges ramblers. L’escenari del passatge Bacardí ha rebut el nom d’Eduardo Mazo en homenatge al desaparegut poeta de La Rambla i autores i autors com Alícia Berlanga, Tona Pous i Manuel Montobbio han presentat els seus llibres sobre La Rambla.

Les més de 40 activitats entre tallers, rutes, diàlegs, taules de llibres, activitats familiars, espectacles s’han portat a terme en diferents espais de La Rambla, han estat tot un èxit i han comptat amb la participació de més de 1.200 persones. Tant les rutes com moltes de les activitats que s’han portat a terme a l’escenari principal han omplert totalment l’aforament màxim.

El mercat editorial ha comptat amb la participació de 18 editorials i 4 llibreries de vellque han volgut participar en aquesta primera edició.

Per a Enric Bono, director de la Xarxa de Viles del Llibre, aquesta primera edició és elpunt de partida d’un ambiciós projecte que persegueix canviar dinàmiques culturals delPasseig amb la complicitat del sector editorial: “Aquesta primera edició ens ha demostratque la Rambla pot tornar a ser un passeig literari. Volem consolidar La Rambla, Vila delLlibre com un esdeveniment anual que convidi a barcelonins i visitants a redescobrir LaRambla amb la cultura com a guia”. Per a Fermin Villar, president d’Amics de La Rambla,“Aquesta primera edició ens ha permès fer un tastet de tot el que es pot descobrir a LaRambla. Hi ha molts espais i molta cultura per descobrir i esperem que en la segonaedició puguem augmentar el nombre d’activitats i d’espais a redescobrir. Per fer-honecessitem comptar amb la complicitat de les administracions”.

La Rambla Vila del Llibre ha estat organitzada per la Vila del Llibre i per Amics de laRambla i ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament deBarcelona.

Amics de La Rambla i la Xarxa de Viles del Llibre comencem a treballar plegats per ferpossible la segona edició d’aquest gran festival literari i per consolidar La Rambla Viladel Llibre com un esdeveniment fixe dins el calendari cultural de la ciutat de Barcelona.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X