Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Síndica de Greuges diu que cal incrementar els recursos destinats a La Rambla

2 d'agost de 2016

La Síndica de Greuges de Barcelona, M. Assumpció Vilà, després de diferents reunions amb el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar, i amb la vocal de veïns de l'associació, Eva Rexach, i d'un parell de passejades per La Rambla, ha elaborat un informe sobre La Rambla. L’informe es va tancar a finals de juny i ja és a mans de l’Ajuntament.

La Síndica celebra, al igual que l’associació, l’aprovació definitiva del Pla especial d’ordenació urbanística de la Rambla després d’un procés d’elaboració i aprovació que s’ha dilatat excessivament, sobretot en la fase final. De fet, el Pla especial, fruit de l’impuls veïnal i municipal, busca ordenar els usos de la Rambla i recuperar el seu caràcter tradicional. Segons Vilà, Ciutat Vella i en especial la Rambla i els seus entorns són les zones de la ciutat que suporten més pressió de visitants i d’activitats legals, il·legals i paralegals, que procuren beneficiar-se d’aquesta nombrosa afluència. Així, davant del repte d’executar el recentment aprovat Pla especial, la síndica considera que l’Ajuntament ha de dotar de recursos personals suficients i extraordinaris el Districte de Ciutat Vella per tal de garantir una correcta aplicació de les mesures acordades i el manteniment d’aquestes.

La síndica ha suggerit al consistori la necessitat de recuperar zones de descans de vianants, al llarg del passeig, on sigui possible seure, tal com vol l’entitat. Tant l’Ajuntament com bona part de la ciutadania, el veïnat de la Rambla i la pròpia Sindicatura, consideren que cal recuperar i preservar el caràcter cívic, tradicional i civilitzat del passeig.

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat l’Ajuntament incrementar els recursos destinats a fer inspeccions a la Rambla, tant de les activitats comercials i de restauració com pel que fa a garantir el compliment dels requisits d’ocupació i ús de la via pública, de conformitat amb les normes municipals vigents. La resolució conclou que, com, a conseqüència de les actuacions fetes davant els problemes plantejats, el Districte de Ciutat Vella, sembla que no disposa dels recursos d’inspecció suficients per afrontar amb èxit la gestió quotidiana i les noves mesures a implantar a la Rambla, després de l’aprovació del Pla especial d’ordenació urbanística.

Tant Amics de la Rambla com la síndica coincideixen en cal fer alguna activitat a la Foneria dels Canons que ara es troba buit. En opinió de Vilà, l’immoble s’ha de destinar a un ús públic. L’entitat també vol que al Palau Moja s’hi incorpori algun element que recordi que allà hi va viure el poeta mossèn Cinto Verdaguer, manifesta que hi ha trams del passeig en mal estat i que la conducció de persones detingudes a la caserna de la Guàrdia Urbana en horari nocturn provoca molèsties de soroll al veïnat de l’interior del pati d’illa.

L’associació d'Amics de La Rambla defensa que la Rambla sigui considerat el cinquè barri de Ciutat Vella.

L'informe de la síndica també indica alguns elements positius com la neteja dels rètols de les façanes imposada per l’Ajuntament i la permanència, a l’entrada de la plaça Reial, de patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que amb la seva presència dissuasiva pacifiquen l‘espai públic.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X