Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L’Ajuntament de Barcelona atura la concessió de noves llicències d’activitat a La Rambla

11 de juliol de 2014

Avui ha entrat en vigor la suspensió de la concessió de noves llicències d’activitat a La Rambla per part de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta suspensió – que té una durada prevista d’un any -estarà en vigor fins a la aprovació del Pla d’Usos específic de La Rambla ja previst en el Pla d’Usos de Ciutat Vella.

Paral•lelament, el govern del Districte de Ciutat Vella inicia el procés de tramitació del Pla d’Usos de la Rambla, que tindrà un caràcter en general restrictiu pel que fa a totes aquelles activitats que ja presenten una situació de saturació en el passeig, amb la voluntat d’assolir el màxim consens polític i social. Amics de La Rambla ha participat i segueix col•laborant per a aconseguir que aquest Pla d’Usos específic de La Rambla – que creiem necessari per garantir la Rambla del futur – tiri endavant amb el màxim de consens.

El Pla d’Usos específic de La Rambla és una de les principals reivindicacions històriques d’Amics de La Rambla. És per aquest motiu que per l’Associació, la seva futura aprovació, és una bona notícia ja que auestes mesures ajudaran a fomentar l’equilibri entre una Rambla visitable i una Rambla habitable preservant l’ equilibri comercial i la varietat d’usos al passeig.

La suspensió també es fa sobre l’atorgament de llicències d’obres vinculades a la instal•lació i o ampliació de les activitats de concurrència pública i que es concreten en el Pla d’Usos. Les activitats afectades per aquesta suspensió i que es regulen a través del Pla d’Usos són les següents: Exhibicions o espectacles realitzats en recintes coberts, Activitats esportives, Activitats musicals, bar musical, bar musical amb música en directe (sense pista de ball o similar), discoteca, sala de ball, sala de festes, cafè teatre i cafè concert, restaurant musical, Restaurants, restaurant-bar, saló de banquets, Ludoteques, Activitats culturals i socials, Activitats amb aparells electrònics o audiovisuals (“karaoke”), Especialistes alimentaris i bodegues, Polivalents alimentaris, Establiments alimentaris en règim d’autoservei, Establiments individuals multisectorials o polivalents, Altres establiments comercials, botigues de conveniència, botigues annexes a gasolineres, Qualsevol altre botiga que inclogui aliments, establiments amb màquines expenedores d’aliments, comerç alimentari amb degustació, gelateries i orxateries (establiment comercial sense degustació), Establiments col•lectius, Hotels, Hotels apartaments, Pensions i Habitatges d’ús turístic (HUT’s)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X