Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'Ajuntament de Barcelona i Amics de La Rambla presenten "Baixa a La Rambla"

10 de desembre de 2020

  • L’objectiu és dinamitzar La Rambla i aconseguir que els veïns de tots els districtes de Barcelona tornin a recuperar l’interès per aquest espai excepcional               
  • La iniciativa tindrà quatre setmanes de durada, del 10 al 23 de desembre i del 7 al 21 de gener de 2021
  • S’han programat desenes d’activitats d’oci, culturals i gastronòmiques només entre el 10 i el 23 de desembre, pensades per a tots els públics que es podran trobar a baixalarambla.cat.

L’Ajuntament de Barcelona i l’associació Amics de La Rambla han presentat aquest dijous 10 de desembre la primera edició de la campanya “Baixa a La Rambla”. Es tracta d’una iniciativa que pretén que els ciutadans de Barcelona es tornin a retrobar a partir d’aquest Nadal amb aquest espai emblemàtic de la ciutat.

Aquesta campanya contempla tot un seguit d’activitats diàries d’oci adreçades als públics de totes les edats, que han estat organitzades pels principals agents de La Rambla i del Casc Antic. En conjunt, s’han programat més de 50 activitats entre el 10 i el 23 de desembre a les quals se sumaran les que es facin durant el mes de gener.

La iniciativa s’allargarà durant 4 setmanes, del 10 al 23 de desembre i del 7 al 21 de gener. La Rambla i els seus voltants (Plaça Reial, Plaça de  Catalunya i el mercat de La Boqueria, entre d’altres ) seran l’escenari d’un conjunt d’activitats culturals i  gastronòmiques.  Totes les activitats es podran trobar a baixalarambla.cat.

Retrobament dels barcelonins amb La Rambla

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat que “aquesta campanya és una crida especialment adreçada a la gent de la ciutat perquè tornin d’una forma habitual a fer seves la Rambla. Ja hem vist que l’excés de turisme o l’absència de barcelonins i barcelonines té conseqüències sobre el teixit econòmic, comercial i de convivència en el cor de la ciutat. Ara és el moment de redescobrir la Rambla, de tornar a gaudir de la restauració, la cultura, la passejada, la trobada, ara és el moment de venir a la Rambla”.

El president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, ha destacat “que totes les activitats es portaran a terme seguint els protocols de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries”. Fermín Villar ha fet una crida als ciutadans de Barcelona per redescobrir La Rambla i els ha animat perquè aquest espai torni a estar a l’agenda dels barcelonins.

Dinamitzar un passeig únic al món

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha generat una davallada sense precedents del turisme internacional, amb una gran afectació a Ciutat Vella, especialment a La Rambla i al seu entorn. Aquesta situació suposa grans dificultats, però també una gran oportunitat perquè els barcelonins i barcelonines tornin a recuperar el centre de la ciutat.

La campanya “Baixa a La Rambla” respon a aquest marc de reflexió general perquè el visitant local recuperi La Rambla i el seu entorn, no només durant aquest parèntesi, sinó de manera definitiva.

Els ciutadans que durant aquests dies previs a Nadal s’acostin a La Rambla podran gaudir de propostes tan diverses com ara tallers d’arts florals, classes de dibuix a càrrec de l’Escola Massana, de caricatures i retrats i lectures de poesia al carrer.

La gastronomia també serà un dels plats forts per engrescar als barcelonins a passejar per La Rambla. Els ciutadans podran participar en un show cooking d’arròs de La Fonda España, descobrir la cuina turca de la mà d’Ismael Prados o berenar una tassa de xocolata amb xurros al Bosc de les Fades del recent remodelat Museu de Cera. L’Hotel The Serras i l’Hotel Duquesa de Cardona ofereixen un programa que combina un sopar gastronòmic amb una nit d’allotjament.

La música també tindrà un paper destacat en aquesta campanya per dinamitzar La Rambla. Els barcelonins podran escoltar un concert de jazz del Jamboree, veure  un espectacle de flamenc de la sala Los Tarantos de la Plaça Reial i assistir a classes de flamenc de l’espai El Cordobés i de zumba al CEM Colom.

Ramblejar tot descobrint racons inèdits

Els barcelonins que vulguin descobrir una Rambla inèdita carregada d’art, edificis singulars i històries amagades no es poden perdre la ruta guiada “Ramblejant”. De la mà d’un historiador faran un recorregut que començarà a la font de Canaletes fins arribar a La Rambla de Mar.

I la ruta guiada “La Rambla més captivadora” proposa un redescobriment a través dels ulls d’il·lustres veïns i viatgers que en van quedar encisats, des de Sissi Emperadriu passant per Albert Einstein, García Lorca, Joan Miró, Pitarra, Ocaña i tants altres personatges.

A banda, s’oferiran un conjunt de cupons descomptes com 2x1 al MACBA i visites guiades a l’Ateneu Barcelonès i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Aquesta campanya, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i Amics de La Rambla, ha comptat amb el patrocini d’empreses com Holaluz, Coca Cola i Estrella Damm i amb la col·laboració de BMT i Meytaqui.

Aquí teniu el vídeo de la presentació: 

Web de la campanya "Baixa a La Rambla"

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X